Suora

  • DreamHack Masters Spring 2020
  • Urheiluruutu

Liettuan kolmas neljännes Suomen turma

Suomen miesten koripallomaajoukkue kohtasi kesän maaotteluavauksessaan Pekingin olympialaisiin valmistautuvan Liettuan. Heikon alun jälkeen puoliajalle mentiin Suomen johdossa, mutta kolmannelle neljännekselle kentälle asteli sisuuntunut Latvia.

urheilu

Suomi shokeerasi Liettuan Siemens Areenan yleisöä siirtymällä 28-34-puoliaikajohtoon, mutta sai Liettuan maailmantähdiltä opetuksen ottelun kolmannella kymmenminuuttisella, jonka Liettua vei 37-6. Loppulukemat kirjattiin Liettuan hyväksi 90-62 (65-40).

- Melko tyypillinen maaotteluavaus. Menetyksiä tuli paljon, ja joukkuepelissä oli hakemista, Suomen päävalmentaja Henrik Dettmann totesi.

- Pitää myös muistaa, että Liettualle tämä oli olympiakisoihin valmistava ottelu, kun taas tämä oli Suomen osalta ensimmäinen yhteinen matsi koko kesänä, Dettman summasi.

Suomi sai otteluun huonon alun, mutta hivuttautui ottelun toisen neljänneksen aikana hiljalleen rinnalle ja ohi Kimmo Muurisen (6/8), Petri Virtasen (11/1), Tuukka Kotin (10/4) ja joukkueen avauspelintekijänä uurastaneen, vasta 21-vuotiaan Mikko Koiviston (17/3) johdolla.

- Taktiikka puri. Saatiin niin hyvä alku matsiin, että Liettua alkoi ylimieliseksi, Dettmann virnisteli.

Puoliajan jälkeen kentälle saapui sisuuntunut Liettua. Joukkueen maailmantähdet Sarunas Jasikeviciuksen (13p) johdolla rankaisivat Suomea perättäisistä pallonmenetyksistä ja veivät parin minuutin jakson pistein 16-2.

Liettua vei neljänneksen murskalukemin 37-6 ja koko ottelun 90-62.

Koivisto loisti pelintekijän tontilla

Suomi lähti otteluun haastavasta asetelmasta, sillä joukkueen kolme varsinaista pelintekijää - Teemu Rannikko, Petteri Koponen ja Juha Sten - eivät ottelussa pelanneet. Pelintekijän vastuu lankesi vasta 21-vuotiaalle Mikko Koivistolle, joka viimeisteli 26 minuutissa 17 pistettä, haki kolme levypalloa, jakoi kaksi koriinjohtanutta syöttöä ja riisti kahdesti.

- Jos Mikko Koivisto on suomalaiselle koripalloväelle vielä tuntematon nimi, tämän kesän jälkeen hän tulee olemaan merkattu mies myös kansainvälisillä kentillä, ylisti Dettmann pelintekijälupaustaan.

- Tämän pelin myötä joukkueen yltä katosi yksi suuri kysymysmerkki. Koivisto oli loistava pelintekijän tontilla, viittasi Dettmann Teemu Rannikon loukkaantumiseen.

Tuukka Kotti sai virhetilinsä täyteen vain 15 minuutissa, mutta esiintyi vahvasti Liettuan fyysisiä korinaluspelaajia vastaan. Myös Kimmo Muurinen ja Petri Virtanen olivat pirteitä Liettuaa vastaan.

- Kotti oli erittäin hyvä, sääli että virheet pitivät hänet pitkiä aikoja poissa kentältä. Kimmokin tulee vielä lujaa, kunhan ehtii toipua kunnolla loukkaantumisistaan, Dettmann kertasi.

Suomi jatkaa valmistautumistaan EM-karsintoihin kohtaamalla Dirk Nowitzkin tähdittämän Saksan torstaina 31. heinäkuuta Bambergissa.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat