Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Hietanen tykitti Lahdelle kolme pistettä

Puolustuspään loukkaantumisista kärsivä FC Lahti kaatoi jalkapallon Veikkausliigan pisteautomaatin FC KooTeePeen kotonaan 1-0 (1-0) maanantain ainoassa kamppailussa. Voittomaalin laukoi ensimmäisen puoliajan lopulla Konsta Hietanen.

urheilu

Ennakkoasetelmat

FC Lahti oli pudonnut tasaisessa sarjassa kuudenneksi, mutta oli siitä huolimatta hyvissä kyttäysasemissa kärkeen nähden. Lahdella oli alla tappio HJK:lle viikon takaa sunnuntailta.

FC KooTeePee puolestaan haki edelleen kauden avausvoittoaan, mutta edellisestä ottelusta haettu vierastasapeli Valkeakoskelta ja Teemu Turusen tulo hyökkäyspään piristykseksi olivat tuoneet hieman valoa synkkyyteen.

Ratkaisu

Kauden avausvoittoaan Veikkausliigassa edelleen tavoitteleva KooTeePee antoi vahvasti varamiehisenäkin täyden vastuksen FC Lahdelle.

Molemmat joukkueet kolistelivat ensimmäisellä puoliajalla tolppia, mutta osumat olivat helteisellä Lahden stadionilla tiukassa.

Vain kotijoukkueen pelintekijä Konsta Hietanen onnistui ensi jakson lopulla. 1-0 (1-0)-voitto nosti FC Lahden huipputasaisessa liigassa neljänneksi ohi Hongan ja HJK:n.

Kommentit

- Ensimmäiset 20 minuuttia meni odotteluksi. Jatkossa meilläkin oli paikkoja, mutta vastustaja iski hankalalla hetkellä juuri ennen taukoa, sanoi vieraiden valmentaja Tommi Kautonen.

- Nuori joukkue taisteli hienosti. Toivottavasti pallo pomppii jatkossa paremmin myös meille.

Muuta

KooTeePee oli yllättävän hyvä, vaikka sivussa olivat runkopelaajista muun muassa vammojaan parantelevat Tamas Gruborovics ja Sasha Anttilainen sekä pelikiellossa olevat Immo Eronen ja Ville Oksanen.

Myös FC Lahdella oli ongelmia, jotka huipentuivat toisella puoliajalla Heikki Haaran loukkaantumiseen. Kokonaan sivussa olivat jalkavammojen vuoksi Janne Moilanen ja Pyry Kärkkäinen.

Näin kotijoukkueen kaikki kolme topparia seurasivat kentän laidalta, kun keskuspuolustajina häärivät ensi kertaa Jukka Vanninen ja ensimmäisen liigapelinsä pelannut Jukka Veltheim, joka oli lainassa kakkosen City Starsista.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat