Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • DreamHack Masters Spring 2020
  • Urheiluruutu

Olympialaisiin lähtevä Latvia kuritti Suomen koripallonaisia

Suomen naisten koripallomaajoukkue hävisi luvuin 57-82 (27-39) tiistai-iltana Pekingin olympialaisiin suuntaavalle Latvialle Tapiolassa.

urheilu

Suomi keikkui päätösneljänneksen alussa vain viiden pisteen päässä Latviasta, mutta sai sen jälkeen shokkihoitoa niskaansa. Pelivireeseen päästyään Latvia vei ottelun viimeiset minuutit nimiinsä 23-3 ja voitti ottelun suurinumeroisesti.

- Meillä on takanamme hyvin intensiivinen harjoitusjakso ja ottelun lopussa väsymyksemme alkoi toden teolla näkyä. Niin kauan kuin pelimme pysyi kasassa, pelasimme hyvin lupaavaa koripalloa, totesi Suomen päävalmentaja Domingo Diaz.

Latvia ei esittänyt avausjaksolla ihmeitä, mutta ihastutti Tapiolan Urheiluhallin yleisöä kauniilla peruskoripallolla. Latvialaiset pääsivät yhtenään takaoveen tai vapaaseen heittopaikkaan, kun taas Suomea piti pystyssä lähes yksin Niina Laaksonen (19/8), jolle Latvia ei löytänyt vastausta.

Puoliajan jälkeen Suomi korjasi kosmetiikkavirheet puolustuksessaan ja alkoi Tiina Stenin (10/8) ja kotiyleisönsä edessä vireessä olleen Sandra Välikosken (6/5) johdolla kiriä Latvian 12 pisteen taukojohtoa umpeen.

Suomi kuroi Latvian etumatkan useaan otteeseen viiteen pisteeseen, mutta ei päässyt kertaakaan lähemmäksi. Suomalaispuolustukselle tapahtui juuri sen verran nukahduksia, että Latvia pysytteli 5-10 pisteen karkumatkalla.

Ottelun päätösneljännes alkoi väsytyskamppailulla, jossa molemmat joukkueet tukkivat puolustuspäätynsä täydellisesti. Suomen kavennettua tilanteeksi 54-59 Latvia rankaisi lähes välittömästi 9-0-jaksolla. Peliminuuttien vähentyessä Latvian koko kentän prässi tehosi. Latvia takoi lopulta taululle 25 pisteen voittolukemat.

Olympiatason vastusSuomen ykkönen oli jo avausjaksolla 15 pistettä nostellut Niina Laaksonen, joka Taru Tuukkasen poissaollessa oli Suomen hyökkäyspään ykkösvaihtoehto. Myös Tiina Stenin ja Sandra Välikosken röyhkeät otteet miellyttivät Diazia.

- Väsymyksestä huolimatta pelaajamme näyttivät olympiajoukkueelle, että koripalloa osataan pelata myös pohjoisessa. Mitä useampi pelaaja onnistuu valmistavissa maaotteluissa, sitä enemmän meillä on arsenaalia EM-karsintoihin.

Diazia ja Tapiolan yleisöä ilahdutti myös kokeneen kaksikon Mari Puustinen (0/0)-Susanna Rinta (2/2) paluu Suomi-paitaan. Kaksikko ei ole ehtinyt vielä harjoitella kunnolla maajoukkueen kanssa, mutta molemmat toivat varmuutta Suomen joukkuetyöskentelyyn.

- Toivottavasti saamme pitää Marin ja Susannan maajoukkuevahvuudessa aina syksyn loppuun asti. He nostavat kokemuksellaan välittömästi joukkueen pelin tasoa, Diaz totesi.

Suomi onnistui Heta Korpivaaran (7/6) ja Sanna Heleniuksen (5/6) johdolla pitämään Euroopan parhaaksi naiskoripalloilijaksikin kutsutun Anete Jegabsone-Zogotan kohtuullisen pienissä pistelukemissa (11/1). Latvia kuitekin vastasi haasteeseen leveällä arsenaalilla, sillä peräti kuusi latvialaispelaajaa ylsi 11-14 pisteen saldoon.

Puolustuksessa Latvian suurin huomio keskittyi pelintekijä Reetta Piipariin (6/3/5 syöttöä). Käynnistettyään ottelun kolmen pisteen heitolla ja koriin johtavalla syötöllä Piipari sai kimppuunsa Latvian takamieskaksikon Anda Eibele (0/0)-Gunta Basko (1/5), joka piti Piiparin pihdeissään ottelun loppuun asti.

Diaz toivotti ottelun jälkeen Latvialle hyvää matkaa Pekingiin ja vaikutti varovaisen toiveikkaalta viikonlopun Liettua-otteluiden lähestyessä. Etenkin Suomen 46-37-levypallovoitto miellytti Diazia.

- Kaikki, jotka tietävät jotain koripallosta, näkivät pelissämme tänään paljon hyvää. Joukkuetyöskentelymme oli paikoin erinomaista ja levypallopelissä olimme ajan tasalla. Vielä kun saisimme teroitettua puolustuksemme kansainväliselle tasolle, voimme lähteä EM-karsintoihin hyvillä mielin.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat