Saku Koivu tyrkyllä Vancouveriin

Suomen jääkiekkomaajoukkueen kapteenina monissa arvokisoissa esiintynyt Saku Koivu on tyytyväinen maajoukkueen valmentajatilanteeseen. Koivun mukaan rehellisyys ja avoin kanssakäyminen ovat avaimet menestykseen. Mies väläyttää myös toivovansa kisakomennusta Vancouverin olympiakisoihin vuonna 2010.

urheilu

- Meidän täytyy saada tekemiseemme yhteinen ajatus ja yhteinen päämäärä. Taitoa on, mutta sen hyväksi käyttämiseen täytyy löytää keinot. Avoimella kanssakäymisellä saamme varmasti vietyä suomalaista huippukiekkoa eteenpäin, Koivu tiivistää.

Koivun mukaan monilla NHL-pelaajilla ei ole vielä tarkkaa kuvaa Jalosen tavasta tehdä töitä. Uudella päävalmentajalla on kuitenkin rehti maine.

- Hän uskaltaa tuoda asioita esiin. Häntä on pidetty reiluna tyyppinä, joka haluaa päästä lähelle pelaajia, Koivu kommentoi.

Montrealissa edessä juhlavuosi

Koivu ei ole vielä ehtinyt ajatella uraansa Vancouverin vuoden 2010 olympiaturnaukseen asti. Montreal Canadiensin keskushyökkääjä toivoo kuitenkin olevansa mukana edustamassa Suomea.

- Toivottavasti olen mukana Vancouverissa. Motivaatiota riittää, joten täytyy toivoa, että terveystilannekin on hyvä. Myös peliesitysten tulee olla sellaisia, että mahdun ylipäätään joukkueeseen. Onko se sitten viimeinen turnaukseni maajoukkueessa, sitä on vaikea sanoa.

Koivu ei halua spekuloida myöskään NHL-uransa jatkoa. Suomalainen haluaa nauttia sata vuotta täyttävän seurajoukkueensa juhlavuodesta.

- Minulla on vuosi sopimustani jäljellä Montrealin kanssa. Meillä on juhlavuosi ja odotukset todella korkealla. Haluan nauttia siitä täysillä enkä jaksa uhrata energiaa siirtohuhuille. Mitään suurempaa syytä minulla ei ole lähteä, mutta tulevaisuudesta ei voi koskaan tietää, Koivu päättää.

Lähteet: YLE

Suosittelemme

Tuoreimmat