Mäkelä esitti kaikkia viittä urheilijaa OK:lle

Urheiluliiton valmennusjohtaja Jarmo Mäkelä muistutti, että ne viisi urheilijaa, joiden piti todistaa terveydellinen kuntonsa, tekivät sen. Vaikka hän esittikin kaikkia viittä olympiakomitealle, hän myönsi, etteivät valinnat tule olemaan selviöitä.

Tarkkailtavana olivat 400 metrin aitajuoksija Jussi Heikkilä, kymmenottelija Mikko Halvari, kuulantyöntäjä Robert Häggblom, keihäänheittäjä Mikaela Ingberg ja seiväshyppääjä Mikko Latvala.

Lisäksi Ilona Rannalla oli hyvin ohut oljenkorsi kisoihin, jos hän olisi juossut haamuajan 400 metrin aidoissa.

- Tarkkailun pääasiallinen tarkoitus oli terveydentilan todistaminen. Tietenkin joidenkin tulostaso oli sillä tasolla, että varmasti herättää keskustelua olympiakomiteassa, Mäkelä pyöritteli.

- Olen kuitenkin ollut sinne yhteydessä ja kertonut havaintoni täältä. Kaikki urheilijat osoittivat, ettei terveydentila estä urheilua.

Mikko Lahtion keskeyttäminen miesten 800 metrillä ei Mäkelän mukaan aiheuta mitään sen dramaattisempaa Pekingin valintojen suhteen.

- Lahtio teki minusta järkevän ratkaisun, kun keskeytti juoksun. Tällaisessa tilanteessa urheilija osoitti valtavaa pokeria, kun keskeytti, Mäkelä kuittasi.