Suora

  • Uimahyppyjen EM

FC Hongan voittoputki sai jatkoa

Sarjakolmoseksi jalkapallon Veikkausliigassa noussut Honka rökitti loukkaantumissuman riivaamaan FF Jaron 3-1 Tapiolassa. Voitto oli Hongalle jo neljäs peräkkäinen liigaotteluissa.

urheilu

Ennakkoasetelma

FF Jaron sairalistalla oli viisi nimeä, ja lisäksi vaihtopenkilläkin istui yksi kuumeinen mies. Sen päälle joukkue oli hävinnyt kolme edellistä otteluaan. Pisteitä pietarsaarelainen FF Jaro kaipasi silti kipeästi, sillä sarjapaikka on kaikkea muuta kuin varma.

Liigahistoria Honkaa vastaan ei myöskään luvannut vieraille hyvää. Tilastot tunsivat ennen sunnuntaita viisi liigakohtaamista näiden joukkueiden välillä, ja FF Jaro oli voittanut niistä vain yhden. Se tapahtui tämän vuoden toukokuussa Pietarsaaressa.

Ratkaisu

Kotijoukkueen Tero Koskela loukkaantui reilun vartin pelin jälkeen ja joutui jättämään kentän. Tilalle vaihdettiin Hermanni Vuorinen, ja John Weckström putosi kärjestä Koskelan tyhjäksi jättämälle ”kymppipaikalle”.

Kun Vuorinen hölkkäsi areenalle, alkoi tapahtua. Ensin hän keskitti pallon Aleksandr Kokon päähän, joka puski 1-0-maalin 25. minuutilla. Vuorinen itse osui viisi minuuttia myöhemmin, ja ottelu oli käytännössä ratkennut. Mies ehti olla kentällä vain 12 minuuttia, kun lukemat muuttuivat 0-0:sta 2-0:een.

Kommentit

- Tunteet ottelun aikana olivat melkoista vuoristorataa, niin kuin viime aikoina muutenkin. Oli hyviä hetkiä, mutta myös huonompia, FF Jaron päävalmentaja Mika Laurikainen huokasi.

Vierasjoukkue täydensi rivejään tähän otteluun Kakkosen KaaPossa pelanneella 25-vuotiaalla Joonas Laurikaisella, joka on päävalmentajan poika.

-Joonas pelasi ihan ok ottelun, Laurikainen totesi.

Lisäksi FF Jarossa on näytillä pitkänhuiskea australialainen Jordan Simpson, joka ei kuitenkaan vielä pelannut sunnuntaina.

- Toivottavasti Simpsonin kanssa päästään sopimukseen. Hän vaikuttaa pelimieheltä, Laurikainen sanoi.

Muuta

FC Hongan laitapuolustaja Tuomo Turunen sai punaisen kortin reilun viidenkymmenen minuutin pelin jälkeen. YLE Urheilun tietojen mukaan Turunen käytti varsin sopimatonta kieltä konkarituomari Mikko Vuorelan suuntaan.

- PIIP Mikko sä oot PIIP tuomari, Turunen jylisi Vuorelalle.

FFJaron kavennusmaalin 2-1:een iski 18-vuotias Daniel Fellman. Fellman pelasi uransa toisen liigaottelun, ja maali oli ensimmäinen laatuaan.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat