Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

KuPS tuhri paikkoja, Haka onnistui kerran

Kuopion Palloseura tuhlasi paikkansa jalkapallon Veikkausliigan sunnuntain kotiottelussaan FC Hakaa vastaan. Vieraat puolestaan onnistuivat maalinteossa kerran ja voittivat kamppailun 1-0.

urheilu

Ennakkoasetelma

KuPS:lla oli alla kirvelevä tasapeli Turusta, missä joukkue menetti viime minuuteilla kahden maalin johtoasemansa.

FC Hakalla puolestaan oli alla viiden liigaottelun tappioton putki ja komealla voitolla Corkista joukkue jatkaa Uefa-cupin karsintapelejä.

Helppo ilta ei koskilaisille ollut tiedossa, sillä maalitykki Mikko Innanen ja puolustaja Pietari Holopainen olivat poissa jo entisestään kapeasta kokoonpanosta.

Ratkaisu

FC Haka hallitsi avausjaksoa. Se jaksoi etsiä maalipaikkoja tiukan kuopiolaispuolustuksen keskeltä. Viimeistely kuitenkin ontui.

Toisen jakson alussa KuPS löi ison vaihteen päälle. Miikka Ilo pääsi loistavaan laukaisupaikkaan Ilja Venäläisen kierteisen syötön ansiosta, mutta ampui tolppaan.

Vieraat ratkaisivat ottelun 81 minuutin kohdalla. Kesken kuopiolaisprässäyksen Mikko Manninen lähti vastahyökkäykseen ja syötti maalille juoksevalle Toni Lehtiselle, joka siirsi pallon verkkoon suoraan syötöstä ohi KuPS-vahti Ville Iskolan.

Kuopiolaisilla oli paikkoja tasoittaa ottelu. Paras tuli Venäläiselle, mutta maalivahti Aleksander Dovbnja esti laukauksen.

Kommentit

KuPS:n valmentaja Kai Nyyssönen oli tuskainen ottelun jälkeen.

- Harmittaa. Ei pitänyt olla meiltä noin passiivinen avausjakso. Kyllä noista paikoista pitää pystyä laittamaan pallo verkkoon. Meillä on vielä se voittamisen tuska. Voitettavissa olevia pelejä ei pystytä kääntämään voitoksi, hän sanaili.

FC Hakan luotsi Olli Huttunen oli tyytyväinen.

- Ansaittiin voitto. Avausjaksoa hallittiin ja koko pelistä näkyi joukkueen vahvuus,sanoi Huttunen, vaikka vaihtopenkille oli komennettu B-junioreita pitkän sairaslistan takia.

Muuta

Eduskunnan entisen puhemiehen Paavo Lipposen ja europarlamentaarikko Lasse Lehtisen kannustus ei tällä kertaa auttanut kuopiolaisia. Vankkumattomat KuPS-fanit saivat todeta, kuinka pisteet matkasivat Valkeakoskelle.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat