Suora

  • Uimahyppyjen EM
  • Uimahyppyjen EM
  • Urheiluruutu

HJK pehmitti odotetusti FC KooTeePeen

Jumbojoukkue FC KooTeePeestä ei ollut Helsingin Jalkapalloklubin yllättäjäksi jalkapallon Veikkausliigan kamppailussa maanantaina Kotkassa. Vierasjoukkue vei pisteet mukanaan 1-0-voiton turvin ja nousi liigan kakkostilalle.

urheilu

Ennakkoasetelma

FC KooTeePee oli ylivoimaisen tehtävän edessä kovaan vireeseen päässyttä HJK:ta vastaan. Kotkalaiset olivat edelleen ilman voittoa liigassa, ja KuPS on karannut jo seitsemän pisteen päähän sarjajumbosta.

HJK tavoitteli sarjan kakkossijaa selkeänä ennakkosuosikkina. Joukkueen vakiokokoonpanosta oli poissa Jukka Sauso pelikiellon vuoksi.

Ratkaisu

Paulus Roiha iski vastustamattomasti ensimmäisestä paikastaan ottelun alussa. Jarno Parikka pudotti pitkän syötön kauniisti takaviistoon kärkiparilleen, ja Roiha viimeisteli 15 metristä vastustamattomasti takanurkkaan.

Muutenkin Parikka ja Roiha olivat vaarallinen kärkipari avausjaksolla. Kaksikko löysi toisensa kerta toisensa jälkeen.

Toisella jaksolla FC KooTeePee tuli vahvalla taistelulla mukaan peliin, mutta mitat täyttävää kärkimiestä joukkue kaipaa riveihinsä. Nytkin pallo saatiin hyvin keskitystilanteisiin, mutta maalin edessä ei löytynyt viimeistelijää.

Kommentit

- Kyllähän tämä on vähän turhauttavaa, kun yrityksemme ei tuo pisteitä. Aina pelin jälkeen tekee mieli mennä kotiin itkemään, mutta seuraavana päivänä homma on taas nollattu. Nousemme vielä väkisin täältä peränpitäjän paikalta karsijan paikalle, hurjan taistelun keskikentällä esittänyt FC KooTeePeen Jani Lauretsalo totesi.

- Eihän 240 senttiä hyppäävä korkeushyppääjäkään aina pääse yli siitä korkeudesta, vaan jää välillä 220:een. Samoin kävi tänään meille. Teimme vain tarvittavan, ja alun nopea maali saa meidät usein hieman liian passiivisiksi. Emme me täältä tosin mitään helppoja pisteitä odottaneetkaan, HJK:n Tuomas Haapala myönsi.

Muuta

FC KooTeePee etsii kuumeisesti uutta kärkipelaajaa, mutta vielä heillä ei ollut hyökkäykseen uutta tulokasta laittaa. Sen sijaan seuran oma juniori, 18-vuotias Niklas Kalatsev väläytteli toisella jaksolla nopeuttaan ja taitoaan. Uusi Teemu Pukki?

Roiha noussee mukaan taisteluun Veikkausliigan maalikuninkuudesta. Vaikka välähdykset olivatkin Kotkassa vain hetkittäisiä, miehestä näki, että peliajan lisääntyessä hän on melko vaikeasti pideltävä liigatoppareille. Nopeus on tallella, ja ottelun ratkaissut viimeistely oli tuulahdus ammattilaiskentiltä - jäätävä ratkaisu.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat