Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Turvajärjestelyt vaikeuttaneet tv-tekniikan rakentamista

Järjestäjien turvajärjestelyt ovat hankaloittaneet kisojen televisointitekniikan rakentamista. Tv-tuotannon pystyttäminen on aikataulusta jäljessä. Ongelma johtuu siitä, turvamääräykset muuttuvat jatkuvasti ja aiheuttavat pitkiäkin katkoksia rakentamisessa.

urheilu

Tilanne kärjistyi torstaina kansainvälisen tv-keskuksen portilla. Paikalla olevia toimittajia ja mediaväkeä ei päästetty enää normaali akkreditoinneilla sisään kansainväliseen lehdistökeskukseen.

Porteilla seisoi turvamiehiä, jotka ilmoittivat ettei alueelle ole asiaa. Sisäänpääsyyn vaadittiin erillistä akkreditointitarraa. Tilanne alkoi kiristyä lehdistökeskuksen turvatarkastuspisteellä, eikä kukaan tiennyt tarkalleen, mistä on kysymys. Aiemmin ylimääräisiä tarroja ei ole tarvittu.

YLE Urheilun toimittajan ja kuvaajan sisäänpääsy evättiin muun mediaväen tavoin. Lehdistökeskukseen saapui heidän kanssaan Hanna-Maria Seppälä, joka päästettiin alueen sisäpuolelle vieraspassilla. Suomalaisuimari keräsi toimittajien tavaroita, jotka menivät liukuhihnan läpi tarkastuspisteellä.

Tilanne kesti kokonaisuudessaan noin 10 minuuttia, jonka jälkeen osa mediaväestä päästettiin takaisin sisään. Mitään tarkkaa selitystä tapahtumista ja erityisakkreditointivaatimuksista ei kerrottu kisajärjestäjien, poliisin tai muidenkaan viranomaisten puolelta.

Myöhemmin kisajärjestäjät pyysivät tapahtunutta anteeksi. Syyksi ylimääräiseen turvatarkastukseen kerrottiin epäilyttävä paketti yhdessä kisabussissa.

Kisojen televisioinnista vastaava BOB ja kisaorganisaatio BOGOC ovat neuvotelleet tilanteesta. BOGOC on luvannut, että kaikki turvatarkastukset saadaan tehtyä torstai-iltaan klo 20:een mennessä. Tämän aikataulun puitteissa tv-tekniikan rakentaminen onnistuu.

Lähteet: Pekka Viinikka, Peking

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat