Suora

  • Uimahyppyjen EM
  • Uimahyppyjen EM
  • Urheiluruutu

TPS nujersi TamU:n Veikkausliigassa

Turun Palloseura ja Tampere United pääsivät molemmat yrittämään maalintekoa rangaistuspilkulta jalkapallon Veikkausliigan lauantain ainoassa ottelussa. TamU:n Chris James epäonnistui ja TPS:n Simo Valakari onnistui, joten pisteet jäivät Turkuun loppuluvuin 1-0.

urheilu

Ennakkoasetelma

Kauden alisuorittajat TPS ja TamU olivat ennen lauantaita liigassa sijoilla 7 ja 8. TPS oli saalistanut 15 ottelusta 21 pistettä ja TamU 20 pistettä.

Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen toukokuussa Tampereella oli päättynyt 1-1-tasatulokseen. Tuolloin kotijoukkue johti pitkään Antti Hynysen maalilla, mutta Jani Sarajärvi nosti TPS:n lopussa tasoihin.

Palloseura pääsi kamppailuun paremmin levänneenä, sillä tamperelaiset pelasivat keskiviikkoiltana Mestarien liigan karsintaa Slovakiassa. TamU taipui Artmedialle lukemin 2-4. TPS:n edellinen ottelu oli maanantain 0-3-tappiopeli paikallisvastustaja FC Interiä vastaan.Ratkaisu

Ensimmäisen puoliajan hahmo oli TPS-vahti Jukka Lehtovaara, joka onnistui torjumaan Chris Jamesin rangaistuspotkun 39. minuutilla. Pallo vietiin pilkulle, kun Zarabi Kheireddine torppasi Toni Järvisen nurin.

Hiukan alakynnessä ottelun alussa olleella kotijoukkueella oli mahdollisuutensa johto-osumaan toisen puoliajan alussa, mutta Armand One tälläsi pallon hyvästä tekopaikasta sivuverkkoon. Sen jälkeen Mika Ääritalo hukkasi oman tilanteensa.

Ääritalon taistelu tuotti tulosta vajaa vartti ennen loppua, kun hän karkasi läpi. Sakari Saarinen joutui rikkomaan, ja Simo Valakari ampui illan ainoan osuman rangaistuspilkulta. Hurja kuti painui lähes maalin kattoon.

Kommentit

- Onneksi pystyimme tilkitsemään puolustuksemme tänään. Se oli tärkeä nollapeli. Maalivahti Jukka Lehtovaara piti meitä pelissä pystyssä. Lopussa olisi pitänyt pystyä tekemään se toinen maali. Kun johdat 1-0 TamU:n tasoista joukkuetta vastaan, niin se ei ole välttämättä riittävä, Valakari kertasi.

- Päätimme, että otamme nyt pelin kerrallaan. Eihän tuo mitään maailman kauneinta futista ollut. Molemmat joukkueet taistelivat. Tällä kertaa saimme kolme pistettä ja olemme tyytyväisiä siihen, hän jatkoi.

TPS-luotsi Martti Kuusela myönsi, että alussa joukkue keskittyi eliminoimaan vieraiden hyökkääjiä. TamU:n päävalmentaja Ari Hjelm painotti, ettei TPS ollut ottelussa parempi.

Muuta

TPS:n kotiottelut ovat vetäneet hyvin väkeä tällä kaudella, mutta kamppailua puolustavaa mestarijoukkuetta vastaan saapui seuraamaan vain 3 531 katsojaa.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat