Suora

  • Sykähdyttävin urheiluhetki
  • Sykähdyttävin urheiluhetki

Anu Niemisen olympiataival päättyi lyhyeen

Sulkapalloilija Anu Niemisen taival Pekingin olympiakentillä jäi tälläkin kertaa yhden ottelun mittaiseksi. Saksan Xu Huaiwen lähetti suomalaisen kotimatkalle lukemin 21-17, 21-8.

urheilu

Kolmansia olympiakisojaan tahkonnut suomalainen ei ole onnistunut vielä voittamaan erääkään olympiasulkapallossa. Niemisellä on ollut aiemmin huono arpaonni, kun kaavioita tehdään ja niin oli Pekingissäkin.

Niemisen ei kuitenkaan missään nimessä tarvitse hävetä esitystään, sillä varsinkin ensimmäisessä erässä hän pelasi ajoittain hienosti.

- Ensimmäisessä erässä pelasin suhteellisen hyvin, vaikka lopussa tuli vähän turhia virheitä. Toinen erä lähti hyvin käyntiin, mutta sitten minulla laski hieman tempo jaloista enkä päässyt pyörittämään enää niin hyvin kuin ensimmäisessä erässä, Nieminen kertasi.

Nieminen hävisi toisen erän selvin lukemin 21-8, eikä hän päässyt enää takaisin pelirytmiin. Myös vastustaja alkoi pelata ottelun edetessä koko ajan paremmin.

- Aika huono maku jäi näistä kisoista. Tästä eteenpäin kannustan Jarkkoa ja kaikkia muitakin suomalaisia, sanoi pettynyt Nieminen.

Saksalaistunut kiinalaissyntyinen Xu on voittanut muun muassa kaksi MM-pronssia ja kaksi EM-kultaa. Guiyangissa syntynyt sulkapalloilija on hallitseva Euroopan mestari.

Xu ei kelvannut aikoinaan Kiinan maajoukkueeseen, kun hänen pituutensa (160 cm) ei ollut kuulemma maajoukkuepelaajan arvolle kuuluva. Sen vuoksi Saksaan muuttanut ja myöhemmin maan kansalaisuuden saanut Xu edustaa nykyisin Saksaa.

Lähteet: YLE

Suosittelemme

Tuoreimmat