Suora

  • Uimahyppyjen EM

FC Hongalle viides peräkkäinen voitto

Rovaniemen Palloseuran ja FC Hongan kohtaaminen Veikkausliigassa päättyi sunnuntaina espoolaisten 2-0-voittoon Maaleista vastasivat Hermanni Vuorinen ja Jussi Vasara. Voitto nosti Hongan Veikkausliigan kakkoseksi.

urheilu

Ennakkoasetelma

Kotona tappioton, Veikkausliigan yhdeksäs, RoPS kohtasi Veikkausliigan nelosen FC Hongan. Kauden ensimmäinen kohtaaminen toukokuun alussa Espossa oli päättynyt 0-0-tasapeliin.

RoPSin riveistä pois olivat ykkösmaalivahti Kalle Rönkkö (murtunut sormi), ykköshyökkääjä Nchimunya Mweetwa (polvi) ja ykköstoppari Stephen Kunda pois edellisen TamU-pelin punaisen kortin takia. Keskikenttäpelaaja Daniel Bauerilla puolestaan oli olkapäävamma edellisen pelin TamUn Vili Savolaisen taklauksen seurauksena.

Sambian maajoukkuehyökkääjä Francis Komben tuloon oli tullut viime metreillä mutkia matkaan. Huippuhyökkääjä ei todennäköisesti tule RoPSiin.

Vierasjoukkue FC Honka oli kotonaan pelannut Veikkausliigan toiseksi parasta peliä. Vieraissa Honka oli ennen sunnuntaita Veikkausliigan neljänneksi paras joukkue. Hongalla oli takanaan kuusi tappiotonta ottelua, joista neljässä viimeisessä pelissä neljä peräkkäistä voittoa.

Ratkaisu

FC Hongan John Weckström antoi lyhyen kulmapotkun 35. minuutilla Hannu Haaralalle, joka nosti pallon etukulmalle. Hermanni Vuorinen puski 1-0-maalin oikeaan alakulmaan.

Hongan toinen maali syntyi toisen puoliajan alussa, kun RoPSin puolustus pelasi laiskasti puolustusalueella. Haarala syötti Jussi Vasaralle, joka potkaisi pallon RoPSin puolustuksen yllätykseksi pienestä kulmasta sisään.

Kommentit

- Pelistä jäi hyvä fiilis, joukkueelta kypsä esitys, RoPSilla ei ollut pelissä pahoja paikkoja. Joukkue pelasi tänään yhtenäisesti. Rovaniemi ei ole helppo paikka pelata, tuumi FC Hongan valmentaja Mika Lehkosuo.

- Honka ansaitsi kolme pistettä, Honka kontrolloi peliä. Meidän joukkueestamme oli monta erittäin tärkeää pelaajaa pois, ja se näkyi. Keskikentän ja puolustuksen väliin jäi liian paljon tilaa, RoPSin valmentaja Valeri Bondarenko pohti.

Muuta

Katsojia Keskuskentällä oli kauden ennätysmäärä 2871. Kotijoukkueen kannalta sunnuntailta oli vain yksi hyvä uutinen. RoPSille on tulossa kova kotimainen vahvistus hyökkäykseen, mutta pelaajan nimeä ei haluttu vielä kertoa.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat