Suora

  • Uimahyppyjen EM
  • Uimahyppyjen EM

Nuori Kalatsev sinetöi KooTeePeen avausvoiton

Ensimmäistä kertaa FC KooTeePeen avauskokoonpanossa esiintynyt Niclas Kalatsev, 18, karkasi hitaalta IFK Mariehamnin puolustukselta avausjaksolla ja viimeisteli sarjajumbon kauden ensimmäiset täydet pisteet hallitusti. Kotkassa 1-0-avausvoittoa juhlittiin kuin mestaruutta.

urheilu

Ennakkoasetelma

KooTeePee on jo tuomittu monissa foorumeissa putoajaksi. Joukkue haki kuitenkin vielä valmentaja Tommi Kautosen mukaan tiukasti avausvoittoa ja sitä kautta pelastuspisteputken aukeamista.

IFK sai valoa pitkän tunnelinsa päähän edellisellä kierroksella kotiareenallaan nappaamalla MyPalta pisteen. Keskikentän maestro Mika Niskala oli kuitenkin tuossa ottelussa saamansa jalkavamman vuoksi sivussa joukkueen riveistä Kotkassa.

Ratkaisu

Vierailijat olivat yllättävän hukassa avausjaksolla ilman Niskalaa. KooTeePee oli laittanut Kautosen toimesta kenttäryhmityksensä uuteen järjestykseen ja ulkomaalaisvahvistukset oli pöllytetty vaihtopenkille. Juniori Niclas Kalatsev sai mahdollisuutensa kärkimiehenä.

Teemu Turunen vapautti 28 minuutin kohdalla nopean Kalatsevinläpiajoon, ja nuorukainen nosti pallon kylmän viileästi yli vastaan tulleen ahvenanmaalaismaalivahdin Anders Överströmin.

Vieraiden David Carlssonilla oli Janne Henrikssonin torjunnan jälkeen toisen jakson alussa tyhjä maali edessään seitsemässä metrissä, mutta ruotsalaiskärki sai pallon vielä yli maalin. Muutenkin juuri Carlsson tuhri joukkueensa tekopaikat.

Kommentit

- Avausjaksolla johtoasemassamme niin Sasha Anttilaisella kuin Tamas Gruborovicsillakin oli paikat lisätä johtoamme. Toisen jakson ensimmäinen vartti oli meille vaikea, mutta kun siitä selvittiin, niin pelaajat osoittivat kypsyyttä johtoasemassa, ensimmäisen Veikkausliigan voittonsa valmentajana saavuttanut Tommi Kautonen totesi.

- Meidän pelimme oli avausjaksolla erittäin huonoa, ja KooTeePee ansaitsi sen johdosta voittonsa. Toisella jaksolla saimme pelimme kulkemaan paremmin, kun Wilhelm Ingves tuli Akseli Pelvaksen tilalle kärkeen, mutta Carlsson ei sitten saanut ratkaisua aikaan avopaikastakaan. Kotona oli yhdeksän potentiaalista avauskokoonpanon miestä loukkaantuneena, IFK:n valmentaja Pekka Lyyski kuvasi joukkueensa ajautumista hurjaan loukkaantumiskierteeseen.

- Olen ollut mukana edustusjoukkueen treeneissä kesäkuun alusta asti. Pääpalloissa en pärjännyt isoille topppareille, mutta jalalla olin selvästi nopeampi, yllätysratkaisija Kalatsev myhäili tyytyväisenä.

Muuta

KooTeePeen alakertaan oli siirretty Immo Eronen laitapuolustajaksi ja Gruborovics pelasi poikkeuksellisesti keskikentän laidalla. Vähälle peliajalle jäänyt Tomi Saarelma teki peliä Jani Lauretsalon edessä ja Teemu Turunen ruokki kärkipariaan Kalatsevia pytysyötöillään. Nämä muutokset toimivat hyvin, ja KooTeePee sai kerrankin kunnolla tilanteita.

IFK on tämän hetken liigan kriisijoukkue. Isokokoisen ryhmän esitys oli hampaaton ilman pelintekijä Niskalan panosta. Joukkue pelasi kovaa ja hankki neljä varoitusta. Merkki turhautumisesta?

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat