Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

HJK tuhlaili, mutta nousi liigakakkoseksi

Helsingin Jalkapalloklubi päihitti kotonaan Vaasan Palloseuran 1-0 ja nousi takaisin Veikkausliigan kakkospaikalle ohi FC Hongan. Voittomaalin viimeisteli toisen puoliajan alussa Medo. HJK on nyt kaksi pistettä sarjaa johtavaa FC Interiä jäljessä.

urheilu

Ennakkoasetelma

Kumpikin joukkue voitti viime viikolla ottelunsa cupissa, mutta liigassa HJK on porskuttanut, VPS ei. Klubilla oli alla kolmen ottelun voittoputki, VPS puolestaan oli hävinnyt kolme matsia peräkkäin. HJK jahtaa vielä mestaruutta, VPS puolestaan näyttää jämähtäneen Veikkausliigan alempaan keskiryhmään. Karsintapeikko ei uhkaa, ellei maailma täysin mullistu, mutta kovin montaa pykälää vaasalaiset eivät pysty nykyiseltä (10.) sijaltaan nousemaan.

Ratkaisu

VPS kävi ensimmäisen puoliajan ankaraa puolustustaistelua. HJK vyörytti hyökkäyksiä jatkuvalla syötöllä, mutta Erfan Zenelin ylähirsikutia lähemmäksi joukkue ei päässyt. Lopulta painostus kuitenkin tuotti tuloksen, kun Zeneli syötti Medon maalintekoon 55. minuutilla. Osuma jäi lopulta ainoaksi, vaikka HJK olisi voinut hyvinkin latoa ainakin 3-4 maalia.

Kommentit

- Ihan kiva, että saatiin kolme pistettä, mutta eihän tällä tavalla voi pelata. Maalinteko tökki ja tuli ihmeellisiä nukahduksia, joista VPS oli päästä peliin kiinni, HJK:n keskikentän konkari Tuomas Haapala puhisi.

HJK kohtaa ensi sunnuntaina vieraissa KuPS:n, sarjakärki Inter puolestaan pelaa Jari Litmasella vahvistunutta FC Lahtea vastaan. Haapalan mukaan liigan piikkipaikkaa ei kannata liikaa miettiä, vaikka Inter sattuisi oman ottelunsa häviämäänkin.

- KuPS ei ole niin huono kuin mitä sarjataulukko näyttää. Jos me pelataan tällä tavalla, niin vaikea ottelu on luvassa, Haapala tukisti.

Kuopion stadionin kenttää peittää Töölön tavoin keinonurmi.

- Molemmat kentät ovat yhtä huonoja, Haapala murjaisi.

Muuta

VPS on melkoinen tilastokummajainen. Sen yhdeksän vierasottelun maaliero on 7-14 ja seitsemän kotipelin vastaavat lukemat 3-1. HJK:n ja VPS:n tämän kauden ensimmäinen kohtaaminen toukokuussa Vaasassa päättyi ”yllättäen” 0-0-tasapeliin.

Albaniaan palanneen Ansi Agollin tuuraajaksi VPS-puolustukseen hankittu puolalainen Maciej Truszcynski on ammattimies, mutta ei ensivaikutelman perusteella aivan Agollin veroinen hyökkäyssuuntaan.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat