1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Kova taistelukaan ei tuonut isäntämaalle voittoa

Espanjan ja Kiinan huikea koripallotaistelu päättyi tänään isäntämaan kannattajien pettymykseksi jatkoajan jälkeen 85-75 Espanjan hyväksi.

Tilanteet ottelussa vaihtuivat useaan otteeseen. Tasaisen ja kiihkeä tunnelmaisen ottelun ensimmäisen neljänneksen vei nimiinsä Espanja luvuin 20-18.

Peli eteni tasaisena toisen jakson loppupuolelle saakka, jossa Kiina alkoi repiä eroa Espanjaan. Suurimmillaan joukkueiden piste-ero ottelun kolmannella jaksolla oli 15 pistettä Kiinan hyväksi.

Espanjan nousu huipentui varsinaisen peliajan lopussa

Espanja tuli kuitenkin sisuuntuneena ottelun viimeiselle neljännekselle, voittaen sen 14 pisteellä. Espanjan johtivat nousuun erityisesti Pau Gasol ja Ruby Fernandez. Pau Gasol oli ottelun paras pistemies pussitettuaan 29 pistettä.

Ottelu huipentui toisen puoliajan lopussa Kiinan ottaessa muutaman pisteen johdon Espanjasta. Punapaitaiset espanjalaiset eivät kuitenkaan luovuttaneet, vaan veivät ottelun jatkoajalle tasoitettuaan ottelun 72-72:een. Ottelun tasoitti Marc Gasol, joka viimeisteli korin, kun ottelua jäljellä vain 19.7 sekuntia.

Viiden minuutin jatkoajalla Espanja mursi kiinalaisten selkärangan. Espanja viimeisteli ottelun loppuluvuiksi 85-75. Näin se hiljensi äänekkäästi kannustaneen kotiyleisön lopullisesti.

Kiinan vaikea urakka jatkuu

Yksi koripallon ennakkosuosikeista Espanja pysyi voittonsa myötä mukana tavoittelemassa alkulohkonsa kärkipaikkaa.

Tiukasti NBA-tähtensä Yao Mingin johdolla puolustanut ja kapteeninsa Liu Wein johdolla hyökännyt Kiina ei onnistunut vieläkään palkitsemaan innokasta kotiyleisöään voitolla.

Kiina ei ole koskaan sijoittunut kahdeksatta sijaa korkeammalla MM- tai olympiatasolla koripallossa. Hankalaa se tulee olemaan näissäkin kisoissa.