Suora

  • Digital Racing eSM 2020 -karsintasarja, 5. osakilpailu
  • "Uskalla olla oma itsesi!" - lukihäiriö ja ADHD eivät ole estäneet Ronja Savolaista matkalla olympia- ja MM-menestykseen
  • Urheiluruutu

Paavo Nurmi on parempi kuin Michael Phelps

Pekingin olympiakisoissa kaikkien aikojen menestyneimmäksi olympiaurheilijaksi noussut Michael Phelps ei ole ainakaan vielä kaikkien mielestä ohittanut saavutuksillaan Paavo Nurmea ja Carl Lewisiä.

urheilu

Kirjailija ja olympiakisojen asiantuntija David Wallechinsky arvostaa yleisurheilun suurien sankareiden Suomen Paavo Nurmen ja Yhdysvaltojen Carl Lewisin saavutuksia toistaiseksi enemmän kuin Phelpsin ennätystehtailua.

- Phelpsin voitettua kymmenennen kultamitalinsa monet toimittajat ovat kysyneet minulta, onko Michael Phelps olympiahistorian paras urheilija. Vastaus on ei, ei vielä. Hän on suurin uimari, mutta uinnissa on niin paljon matkoja, että on helpompi saavuttaa enemmän voittoja, Wallechinsky sanoo.

- Mielestäni suurimmat urheilijat olympiakisojen historiassa ovat Paavo Nurmi ja Carl Lewis. Nurmi voitti yhdeksän kultamitalia pitkillä ja keskipitkillä juoksumatkoilla. Se on paljon vaikeampaa kuin voittaa 50 sekunnin uintikisa, Wallechinsky perustelee.

Wallechinsky muistuttaa myös, että hieman toisenlaisessa tilanteessa Nurmi olisi saattanut saavuttaa vielä monta olympiamitalia lisää.

- Emme tiedä, mihin Nurmi olisi yltänyt, jos hän olisi saanut osallistua vuoden 1932 Los Angelesin kisoihin, joista hänet suljettiin ammattilaisuuden takia.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat