Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • DreamHack Masters Spring 2020
  • Urheiluruutu

Koripallomiehet löivät Ranskan Strasbourgissa

Suomen koripallomaajoukkue aloitti Strasbourgin turnauksen voitokkaasti, kun isäntämaa Ranska kaatui perjantai-iltana lukemin 78-76. Suomi kohtaa lauantaina Latvian ja sunnuntaina Tshekin.

urheilu

Suomi näytti Ranskaa vastaan, ettei se ole lähdössä kuvia kumartelemaan. Voitto oli Suomelle ranskalaisista ensimmäinen sitten vuoden 1977.

- Tämä oli meille hyvä testi. Euroopasta ei varmasti löydy toista yhtä fyysistä joukkuetta kuin Ranska, mutta näytimme, että samat konstit heihin purevat kuin muihinkin. Niin kauan kun emme yritä tehdä koripallosta pomputtelemalla (soikeaa) amerikkalaista jalkapalloa, kaikki menee hyvin. Tätä kelpaa fiilistellä hetken aikaa, iloitsi maajoukkueen apuvalmentaja Pekka Salminen.

Ottelun loppuhetket olivat jännitystä täynnä. Suomen pelintekijä Petteri Koponen sai virhetilinsä täyteen vajaat neljä minuuttia ennen loppua, jolloin Suomi johti vielä sensaatiomaisesti 14 pisteellä (73-59).

Ranska sai kotiyleisönsä edessä vauhdikkaan loppukirin aikaiseksi ja nousi parhaimmillaan kuusi sekuntia ennen loppua pisteen päähän (77-76). Petri Virtasta rikottiin kolme sekuntia myöhemmin. Suomalaistakamies heitti ensimmäisen vapaaheitoistaan sisään ja toisen taktisesti ohi kuihduttaen Ranskan mahdollisuudet aikalisään tai tasoitukseen.

- Peli oli hallussa ja meidän kontrollissa lopun pienimuotoista paniikkia lukuun ottamatta. Petskun (Koponen) lennettyä ulos Ranska pisti prässin päälle ja heitimme pari kertaa pallon seinille. Tämän tason joukkuetta vastaan ei muuta tarvita, Salminen kertasi ottelun viimeisiä minuutteja.

Puolustus toimii

Suomi otti ensi kertaa pelin haltuunsa toisella jaksolla. Kimmo Muurinen oli koko avauspuoliskon hirmuisessa vedossa tehden jo taukoon mennessä 15 pistettä. Lievästä reisivammastaan toipunut Tuomas Iisalo sai kuitenkin tuoda Suomen tasoihin (29-29) vartin pelin jälkeen. Kyseinen kaksikko aloitti Suomen irtioton ja tauolla Suomi johti kahdeksan pisteen turvin (44-36).

- Kimmo (Muurinen) oli fantastisen hyvä ensimmäisellä puoliskolla. Häneltä nähtiin koko repertuaari osaamisesta; donkkeja, kolmosia ja hyvää puolustusta. Tuomas (Iisalo) kävi kentällä tekemässä puolustuspään stoppeja ja teki ohessa tärkeitä koreja, Salminen kehui.

Ranskalaisyleisö mykistyi kolmannen jakson alussa, kun suomalaisten puolustus pisti kotijoukkueen pakan totaalisen sekaisin. Siinä missä Suomi sai ekstravaihteen hakemistaan hyökkäyslevypalloista, Ranska masentui omista menetyksistään.

- Meidän puolustustamme vastaan joutuu tekemään vaikeita ratkaisuja. Kun puolustimme syöttölinjoja yli, epäonnistui Ranska takaoviyrityksissään. Kun puolustimme sisäpelaajat etupuolelta, epäonnistui Ranska korkeissa ylisyötöissään, kertoi Salminen.

Parhaimmillaan Suomen johto kävi 14 pisteessä Shawn Huffin ja Hanno Möttölän onnistuneiden kolmosten jälkeen tilanteissa 70-56 ja 73-59.

Suomalaisista Muurinen pussitti 19 pistettä. Huff kokosi 12, Möttölä kymmenen, Koponen sekä Iisalo yhdeksän pistettä, joka sivuaa hänen maaotteluennätystään.

Ukraina-otteluista viime viikolla selkäkramppien vuoksi sivussa ollut Tuukka Kotti oli irtiottohetkillä kova luu molemmissa kenttäpäädyissä. Kotti antoi ottelussa neljä koriin johtanutta syöttöä ja kauhoi seitsemän levypalloa.

Yksi Suomen voitonavaimista oli hyvä 44 prosentin osumatarkkuus (11/25) kolmoskaaren takaa.

Turnauksen avauspäivän toisessa ottelussa Latvia voitti Tshekin lukemin 87-74. Voittajista Kaspars Berzins ja Janis Blums heittivät 17 pistettä mieheen.Ranska - Suomi 76-78 (36-44)

Muurinen 19Huff 12Möttölä 10Iisalo 9Koponen 9Virtanen 7Kotti 6

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat