Suora

  • DreamHack Masters Spring 2020
  • Urheiluruutu

Korismiehet voittivat Latvian hurjalla heittopelillä

Suomen koripallomaajoukkue on löytänyt itseluottamuksen, joka huokuu joukkueen esityksistä. Lauantaina Suomi kuritti Latviaa 98-89 Strasbourgin kovatasoisessa turnauksessa. Voitto on jatkoa huippuesityksille, joilla suomalaiset yllättivät perjantaina kolmen vuoden takaisen EM-pronssimitalisti Ranskan.

urheilu

Viime vuonna EM-lopputurnauksessa mukana ollut Latvia oli vailla mahdollisuuksia Suomen heittovoiman edessä. Suomi latoi kolmen pisteen heitoistaan pussin pohjaan hurjat 58 prosenttia. Onnistuneita kolmosia Suomelle merkittiin peräti 18.

- Vapaasti kun pääsee heittämään, niin kyllä kundit laittaa sisään, naurahti maajoukkueen päävalmentaja Henrik Dettmann.

- Meillä kiertää pallo tällä hetkellä hyvin hyökkäyksessä. Heittäminen on paljon itseluottamuksesta kiinni ja sitä löytyy. Kun pelaajilla on vielä motivaatiotaso korkealla ja kaikessa on yhdessä tekemisen meininkiä, niin tässä on tulos.

Suomi lähti karkumatkalle jo avausneljänneksen lopussa, kun Jukka Matinen tälläsi kolmoskaaren takaa lukemiksi 26-20. Mikko Koiviston, Tuomas Iisalon ja Hanno Möttölän onnistuneilla kolmosilla Suomi siirtyi reilun varttitunnin kohdalla jo 15 pisteen johtoon (41-25).

Mutta sekään ei riittänyt tulikuumalla heittokädellä Latviaa läksyttäneelle Suomelle. Kolmas neljännes oli suomalaisten heittojuhlaa. Latvia pyrki pitämään aisoissa avauspuoliskolla jo 15 pistettä tehneen Möttölän ja 13 pistettä koonneen Tuukka Kotin. Sehän sopii, tuumivat Jukka Matinen, Petteri Koponen, Mikko Koivisto ja Shawn Huff upottamalla kukin vuorollaan kolmosia pohjaan.

- Menestyäkseen Euroopassa joukkueessa täytyy olla kolme kansainväliset mitat täyttävää pelaajaa jokaiselle pelipaikalle. Meiltä löytyy nyt kaksi, joka on kohtuullisen hyvä tilanne. Tänään esimerkiksi Shawn (Huff) ja Kimmo (Muurinen) olivat virhevaikeuksissa ja esiin nousivat Matinen ja Kotti, pohdiskeli Dettmann.

Puolen tunnin pelin jälkeen ilmassa oli jo murskajaistunnelmat, kun Suomi johti lukemin 83-60. Viimeisellä neljänneksellä Suomella oli helppo työ varmistella voitto. Latvia kuitenkin kaunisteli loppulukemiksi 98-89 (54-43).

Möttölä lämpenee karsintojen lähestyessä

Oivaan pelivireeseen päässyt maajoukkuekapteeni Möttölä pussitti ottelussa 21 pistettä, kentän korkeimman lukeman. Tulitukea Möttölä sai laajasti. Laiturit Kotti ja Matinen säkittivät 17 pistettä mieheen, kun takamiehet Koponen ja Koivisto puolestaan heittivät 12 pistettä kumpikin.

Edellisessä kolmessa maaottelussa kahden pisteen heittonsa surkealla osumatarkkuudella (2/19) sutinut Koponen löysi vireen ja upotti tällä kertaa kakkosensa 3/5. NBA-seura Portland Trailblazersin sopimustarjousta edelleen odotteleva Koponen jakeli ohessa kuusi koriin johtanutta syöttöä.

- Petteri (Koponen) nosti selvästi taas pelin tasoa ja etenkin kolmannen jakson irtiottovaiheessa hän oli suvereeni. Onnistujia oli paljon. Hanno (Möttölä) rupeaa pääsemään kuntoon, Kotti teki etenkin ensimmäisellä puoliajalla todella kovia koreja korin alta, Matinen pelasi kesän parhaansa ja upotti muutaman kolmosen, joista olisi saanut kolme pistettä NBA:ssakin, Dettmann kehui.

Dettmann iloitsi myös vähemmälle peliajalle jääneiden onnistumisista.

- Aki (Ulander) esimerkiksi pelasi avauspuoliskolla vain neljä minuuttia, mutta tärkeät sellaiset. Meillä oli ongelmia Latvian pick-n-rollin pysäyttämisessä. Aki tuli kentälle ja tilkitsi puolustuksemme.

Suomen kahden maukkaan voiton arvoa nostaa se, että Strasbourgin turnaukseen osallistuville maille pelit ovat valmistautumista ensi viikolla käynnistyvään Euroopan A-divisioonaan. Joukkueet ovat siis matkassa ryhmillä, joilla ne aloittavat EM-karsinnat.

- Onhan tässä vielä matkaa Euroopan huipulle, mutta on ilo huomata, että pystymme pelaamaan tasapäisesti Euroopan huippujoukkueiden kanssa, Dettmann päätti.

Suomi avaa karsinnat kotiottelulla Bulgariaa vastaan lauantaina 23.8. Vantaalla. Lohkossa pelaavat lisäksi Unkari sekä maailmanhuiput Italia ja Serbia.

Sunnuntaina Suomi ottaa mittaa Tshekistä.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat