Suora

  • Uinnin EM alkuerät

Ojala järjesti täydet pisteet FC Interille

FC Inter nappasi kauden kymmenennen voittonsa jalkapallon Veikkausliigassa, kun hyvässä vireessä viime viikkoina ollut FC Lahti kaatui tiukan taistelun jälkeen loppulukemin 1-0. Kotijoukkueen voittomaalista vastasi Mika Ojala.

urheilu

Ennakkoasetelma

Turun koitos oli sunnuntain kierroksen kamppailuista ehkä se odotetuin. Vastakkain olivat kärkijoukkue FC Inter ja Jari Litmasella vahvistunut liigakolmonen FC Lahti.

Lahtelaisten voittoputki oli ennen sunnuntaita kolmen ottelun mittainen. Kotijoukkue puolestaan oli pelannut koko kauden läpi ilman ainoatakaan liigatappiota.

Molemmilla joukkueilla oli alla murskavoitot edelliseltä kierrokselta. FC Lahti oli kukistanut kotonaan Kuopion Palloseuran peräti 8-1, ja FC Inter oli hakenut FC Hakasta 4-0-vierasvoiton.

Ratkaisu

Ensimmäinen puoliaika oli maaliton. Turkulaisjoukkueella oli parhaat hetkensä aivan ottelun alussa ja ennen taukovihellystä, mutta FC Lahden maalivahti Viktor Szentpeteri onnistui pitämään maalinsa puhtaana.

Penkillä aloittanut Litmanen vaihdettiin kentälle toiselle puoliajalle. Maalin teki kuitenkin kotijoukkue, kun Mika Ojalan loistava vapaapotku kimposi takatolpan ja Szentpeterin pään kautta sisään.

Tunnin kohdalla FC Lahden Konsta Hietasen mahtikuti osui ylärimaan. Tilanteen haistanut Litmanen ehti irtopalloon, mutta viimeistely avopaikasta karkasi taivaan tuuliin.

Ilta ei ollut Litmasen, vaikka KuPS-ottelussa loistanut tähti loikin muutaman tekopaikan joukkuetovereilleen. Miehen ainoaksi tilastomerkinnäksi jäi keltainen kortti.

Kommentit

- Kenttä oli yllättävän märkä. Oli vähän vaikeata. Lahti hyvin pystyi estämään meidän pelinrakentelumme. Toisella puoliajalla pelimme parani selvästi ja saimme otetta enemmän peliin. Saimme tärkeän maalin ja pystyimme pitämään johtoasemamme, FC Interin Henri Lehtonen totesi.

- Tietenkin Inter pääsi nyt vähän karkuun, eroa on nyt viisi tai kuusi pistettä. Siinä mielessä tappio oli huono, mutta ei auta kuin nousta taas. Pelejä on vielä jäljellä, tiivisti FC Lahden Jukka Vanninen.

Muuta

FC Inter sivusi HJK:n ennätystä pelattuaan jo 17. tappiottoman liigaottelun kauden alusta lähtien. Joukkue kohtaa seuraavassa ottelussaan juuri HJK:n.

Liigan kärkikamppailun näki kaikkiaan 8 479 katsojaa. FC Interin edellisessä kotipelissä Turun Palloseuraa vastaan yleisömäärä oli 8 254.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat