Suora

  • Uimahyppyjen EM
  • Uimahyppyjen EM
  • Urheiluruutu

Honka ja TPS tarjosivat Veikkausliigaa parhaimmillaan

Vaikka kuuma ja kostea ”sademetsäkeli” teki olosuhteista raskaat nähtiin Tapiolassa sunnuntai-iltana vauhdikas ja hyvätasoinen jalkapallon Veikkausliigaottelu. Ottelutapahtumiin nähden FC Hongan ja TPS:n 2-2-tasatulos oli harvinaisen oikeutettu.

urheilu

Ennakkoasetelma

Honka lähti otteluun viiden kamppailu voittoputkessa. TPS oli voittanut edellisellä kierroksella TamU:n 1-0, ja viiden kierroksen kuntopuntari kertoi sen lisäksi kahdesta muusta voitosta, tasapelistä ja tappiosta. Honkaa rasitti torstaina pelattu Uefa-cupin toisen karsintakierroksen ensimmäinen osaottelu norjalaista Viking Stavangeria vastaan.

Ratkaisu

Kumpikin joukkue janosi voittoa, eikä passailua ja kyttäilyä juurikaan nähty. TPS iski ensin, Honka seurasi perässä. Ensimmäisellä puoliajalla osuivat Aristides Pertot ja Aleksandr Kokko, toisella jaksolla puolestaan Mikko Paatelainen ja John Weckström.

Kommentit

Harvoin näkee jalkapallo-ottelun jälkeen yhtä myhäileviä valmentajia kuin sunnuntaina Tapiolassa.

- Honka tarjosi hyvän vastuksen, mutta me tarjosimme Hongalle suorastaan erinomaisen vastuksen, TPS:n luotsi Martti Kuusela veisteli.

- Ainahan se on hienoa napata piste mestarisuosikilta, murjoi puolestaan Hongan Mika Lehkosuo.

Kuusela on ollut tällä kaudella tuttu näky niin Tapiolassa kuin Töölössäkin, jos TPS:n ottelu ei ole ollut päällekkäin Hongan tai HJK:n kamppailun kanssa.

- Olen nähnyt tänä kesänä paljon muitakin pelejä kuin näitä omia, ja täytyy sanoa, että tämä oli näkemistäni kesän paras Veikkausliigaottelu, Kuusela hehkutti.

Muuta

Aleksandr Kokko nousi Veikkausliigan maalipörssin kärkeen kauden kahdeksannella osumallaan. Mies niitti myös kyseenalaista mainetta käsivirheellään 42. minuutin kohdalla. Roope Heilalan pusku olisi todennäköisesti mennyt maaliin ja vienyt Hongan 2-1-johtoon, ellei Kokko olisi puuttunut tilanteeseen.

Honka-TPS tarjosi oikeastaan kaikki hyvän jalkapallo-ottelun elementit. Ainoastaan yleisö loisti poissaolollaan. Sitä oli paikalla vain reilut 2 400 silmäparia.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat