Suora

  • Uimahyppyjen EM
  • Uimahyppyjen EM
  • Urheiluruutu

KuPS aiheutti jymypaukun HJK:n kustannuksella

Kovalla taisteluilmeellä jalkapallon Veikkausliigan otteluun lähtenyt KuPS ei säikähtänyt HJK:n 2-0-johtoa ensimmäisen puoliajan jälkeen, vaan rynni väkisin tasoihin toisella puoliajalla ja Ilja Venäläisen rangaistuspotkusta tykittämä 3-2-maali ratkaisi ottelun kuopiolaisille.

urheilu

Ennakkoasetelma

HJK saapui Kuopioon hakemaan viidettä perättäistä voittoaan ja pitämään sillä itsensä mukana mestaruuskamppailussa. Joukkueella on ollut hyvä vire viimeisillä kierroksilla ja HJK:n valmentaja Antti Muurinen korostikin hyvän asenteen merkitystä KuPS:aa vastaan.

Kuopiolaisten viikko on kulunut "romujen kasailussa" joukkueen saatua 1-8-selkäsaunan Lahdessa maanantaina.

- Palavereita on pidetty pitkin viikkoa. Viimeksi eilen oli kaksituntinen keskustelu joukkueen kanssa, muotoili KuPS:n valmentaja Kai Nyyssönen.

- KuPS on tuollaisen tappion jälkeen kuin haavoitettu eläin. Se on nyt hyvin vaarallinen", muistutti Muurinen.

Ratkaisu

KuPS aloitti kovalla keskialueen prässillä ja HJK:n tilanteet jäivät vähiin. Ensimmäinen kunnon tilanne tuli 28. minuutilla, kun Sakari Mattila antoi vapaapotkun vasemmalta etutolpalle. Tilanteeseen syöksynyt Jarno Parikka puski Klubin 1-0-johtoon.

Mattila itse ampui 44. minuutilla kovan maanuoliaisen 30 metristä KuPS:n maalin vasempaan alanurkkaan ja puoliaikatilanteeksi 2-0.

KuPS ei lannistunut. Jussi-Pekka Savolainen huudatti kotiyleisöä 61. minuutilla iskemällä 1-2-kavennuksen.

KuPS:n ensimmäinen tasoitusyritys valui hiekkaan, kun Jani Hartikainen epäonnistui rangaistuspotkussaan. Ville Wallen HJK:n maalilla nappasi Hartikaisen ponnettoman laukauksen.

80. minuutilla KuPS:n Okodugha vapauttaa Pele Koljosen läpiajoon ja tämä tuikkasi 2-2-tasoitusmaalin ohi Wallenin.

Loppulukemat syntyivät 83. minuutilla dramaattisten vaiheiden jälkeen. HJK:n puolustus torppasi Antti Hynysen rangaistusalueella. Tuomari Vesa Hätilä näytti palloa kylmästi rangaistuspilkulle ja kaiken lisäksi punaista korttia HJK:n kapteenille Tuomas Aholle.

Ilja Venäläinen ampui KuPS:n 3-2-voittoon tarkalla vedolla, jossa Wallen oli kyllä mukana, mutta ei saanut käsiään kunnolla pallon eteen.

Kommentit

- Vaikea viikko takana. Hieno nousu 0-2-tilanteesta. Tätä ilmettä on haettu. Uskotaan omaan tekemiseen ja kyllä se tulosta tuo, suitsutti KuPS-luotsi Kai Nyyssönen.

HJK:n Antti Muurista tappio harmitti.

- Jos joukkue ei kykene pitämään 2-0 johtoa, se ei ole kypsä, paukautti Muurinen.

- KuPS otti toisella puoliajalla pelistä otteen, se prässäsi ylhäällä ja aiheutti meille vaikeuksia. Onnittelut KuPS:lle ansaitusta voitosta. Me olisimme tarvinneet nuo pisteet, mutta niitä ilmeisesti tarvitaan täälläkin, leukaili Muurinen.

Muuta

Lahden rökäletappion jälkeen KuPS:n valmennusjohto sai vihdoin joukkueen sellaiseen taisteluvireeseen, jota tarvitaan, jos mielii säilyttää suoraan sarjapaikkansa.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat