Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • DreamHack Masters Spring 2020
  • Urheiluruutu

Turkin aggressiivisuus korisnaisten haasteena

EM-karsintaurakkansa viikko sitten trillerivoitolla Bosnia-Hertsegovinasta aloittanut Suomen naisten maajoukkue palaa kotikentälleen keskiviikkona. Suomen vieraaksi Tapiolaan saapuu Turkki, joka aloitti omat karsintansa kukistamalla Puolan helpohkosti 75-59.

urheilu

Suomi on tällä hetkellä karsintalohkonsa kolmannella sijalla yhden voiton ja yhden tappion saldollaan.

Turkki-ottelun aattona Suomen päävalmentaja Domingo Diaz korostaa puolustuksen ja henkisen kantin kestävyyttä. Vierasottelussa Italiassa molemmat riittivät 35 minuutin ajan, mutta se ei riittänyt voittoon.

- Meidän on tärkeää luoda kotikentällemme sellainen ilmapiiri, että vastustajat pelkäävät tulla Tapiolaan pelaamaan. Olemme pelanneet karsintaotteluissa hyvää ja kurinalaista koripalloa, mutta loppurutistuksessa meillä on vielä opittavaa. On olennaista, että uskomme voittomahdollisuuksiimme, on vastustaja kuka hyvänsä.

Kesän 2007 EM-kisoissa Suomen edellisen karsintavastustajan, Italian, kanssa turnauksen yhdeksännen sijan jakanut Turkki kuuluu Euroopan aggressiivisimpiin joukkueisiin. Diaz painottaa, että iholla puolustavien turkkilaisten painostuksessa Suomen tulee keskittyä tasapainoiseen joukkuetyöskentelyyn.

- Turkki yrittää pakottaa vastustajansa huonoihin ratkaisuihin pelaamalla todella kovaa. Meidän tulee vastata heidän kovuuteensa samalla mitalla, purkaa Diaz ottelun avaimia korostaen etenkin Suomen pelintekijäosaston Reetta Piiparin, Mari Puustisen ja Kia Ignatiuksen vastuuta turkkilaispaineessa.

Suomen maajoukkuekapteeni Taru Tuukkanen on ottelusta sivussa polvivamman vuoksi. Jalan rasitusvammaa paranteleva Siiri Nuutinen joutuu niin ikään seuraamaan ottelua siviileissä.

Turkilla tehokas, mutta virheherkkä puolustus

Aggressiivisuutensa lisäksi Turkki on tunnettu tasaisena ja kokeneena joukkueena. Erinomaisena esimerkkinä joukkueen leveydestä on joukkueen EM-karsinta-avaus Puolaa vastaan, jossa jokainen kokoonpanossa ollut pelaaja sai peliaikaa vähintään kymmenen minuutin ajan.

- Turkkilaiset pyrkivät nopeisiin vastaiskuihin ja heidän takamiehensä puskevat pallon ylös välittömästi nähdessään tilaisuuden siihen. Turkkilaisten pienet puolustajat käyvät ahkerasti kiinni pallolliseen ja yrittävät lyödä painetta syöttölinjoille, kertoo Suomen apuvalmentaja Jukka Mantere.

- Takakentällä yksi ottelun avaimista on onnistumisemme 1-1-puolustuksessa. Turkin takapelaajat osaavat liikuttaa palloa erittäin vauhdikkaasti ja päästessään puolustajastaan ohi he pystyvät näkemään erittäin tarkasti sen pelaajan, jolle apupuolustajan saapuminen jättää tilaa, Mantere jatkaa.

Turkkilaisilla on marssittaa kentälle myös peräti seitsemän 185-195 senttimetrin mittaa yltävää pelaajaa. Tähän kategoriaan kuuluu myös joukkueen tähti, 194-senttinen ja 28-vuotias Nevriye Yilmaz, joka kuuluu pituudestaan huolimatta joukkueen monipuolisimpiin pelaajiin.

- Turkilla on pitkä ja vahva, mutta ei välttämättä niin kovin hyvin liikkuva kalusto, analysoi Mantere.

- Pitkät turkkilaiset ovat virheherkkiä ja hyvänä vapaaheittojoukkueena meidän tulee pelata rohkeasti korin alle ja käyttää hyväksemme sitä, että pitkät pelaajamme ovat turkkilaisia nopeampia. Myös heittäjillemme pitäisi vapautua tarpeeksi tilaa, jos turkkilaiset keskittyvät korinalustan tukottamiseen.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat