Suora

  • Kuninkaallisten ja julkkisten korut
  • Elävä arkisto esittää

USA jyräsi välieriin miesten koripallossa

Olympialaisiin osallistuvista urheilijoista eniten tienaava Kobe Bryant pussitti 25 pistettä USA:n voittaessa Australian pistein 116-85 (55-43).

urheilu

Puolivälieräottelusta odotettiin kahden hyvän joukkueen tiukkaa koitosta, mutta toisen erän alussa selvisi kuka oli ottelun herra ja hidalgo.

Kultamitalin lähentyessä, pelit käyvät kovemmiksi. Australia pysyi USA:n menossa mukana ottelun ensimmäiset 15 minuuttia. Alku muistuttikin elokuun alussa pelattua näytösottelua Shangaissa. Tuolloin USA oli parempi vain pistein 87-76, eikä päässyt ennen neljännen neljänneksen puoltaväliä yli seisemän pisteen johtoon.

Amerikkalaisilta löytyi tuolloin tukuittain syitä huonoon peliin, mutta aussit olivat selvästi saaneet tuosta pelistä itseluottamusta.Keskiviikkona he ottivat pelottomasti virheitä ja hyökkäsivät korille.

Aussit olivat jenkkejä vain pisteen perässä ensimmäisen neljänneksen jälkeen ja viisi vielä toisenkin neljänneksen puolivälissä.

Mark Worthingtonin kova rike Carmelo Anthonya kohtaan herätti Jamesin ja Bryantin ensimmäisen puoliajan lopulla. Bryant heitteli pari koria ja hetkessä viiden pisteen johto olikin muuttunut 12:ksi pisteeksi.

Kolmannen neljänneksen alussa toistaiseksi kisojen parhaan pelinsä pelannut Bryant heitti 12 pistettä vain kolmessa ja puolessa minuutissa. Australia sai neljänneksen ensimmäiset pisteet vasta kun aikaa oli jäljellä 6.02. Australian paras pistemies oli Patrick Mills 20 pisteellään.

Seuraavaksi USA siirtyy välieriinvaiheeseen, missä heidän unelmansa ovat viime kisoissa murentuneet, niin Ateenassa kuin vuoden 2006 maailmanmestaruuskisoissakin.

Amerikkalaisia muistutetaan jatkuvasti noista tappioista. Keskiviikon China Daily -lehden takasivun mainoksessa oli kuva Bryantista ja Jamesista, kuvatekstinä "mikään ei ole niin motivoivaa kuin pronssi".

James on jo olympiamitaleista taistellut, mutta Bryantille tämä on ensimmäinen kerta. Hänen täytyi vetäytyä vuoden 2004 joukkueesta, koska oli epäiltynä seksuaalisesta häirinnästä ja vuonna 2006 häneltä leikattiin polvi juuri kisojen aikaan.

Lähteet: YLE - REUTERS - AP

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat