Suora

  • Uimahyppyjen EM

Lahdessa huikeat loppuhetket

FC Lahden ja Tampere Unitedin välisessä jalkapallon Veikkausliigan kamppailussa nähtiin huikeat loppuminuutit. TamU johti 1-0 hetki ennen 90 minuutin täyttymistä, mutta lopulta ottelu päättyi numeroihin 2-2.

urheilu

TamU meni johtoon jo pelin alussa Henri Myntin osumalla. Se oli upean ottelun pelanneen Myntin kahdeksas tällä kaudella. Hän jakaa maalipörssin kärkisijan Hongan Aleksandr Kokon kanssa.

Jari Litmasen tultua kentälle toisen puoliajan loppupuolella pelin hallinta siirtyi kotijoukkuelle. Lahden nousua vauhditti paitsi Litmanen myös Sakari Saarisen ulosajo. Tamperelainen sai toisen varoituksen, kun peliaikaa oli jäljellä kymmenisen minuuttia.

Ensin Litmanen järjesti rankkariin johtaneen tilanteen ja viimeisteli itse pilkulta tasoituksen. Oltiin jo erotuomarin antamalla lisäajalla.

Hetkeä myöhemmin Litmanen keskitti ja Jonne Kemppinen puski kotijoukkueen johtoon. Lisäaika oli jo monien mielestä loppunut, kun TamU sai vielä vapaapotkun keskialueelta sivurajan tuntumasta. Toni Järvinen teki ruuhkasta tasoituksen.

- Tällainen loppu menee osin kokemattomuuden tiliin, mutta kyllä meitä myös koulutetaan. En ymmärrä miksi kolmen minuutin lisäaikaa pelattiin neljä ja puoli minuuttia. Peli on aiemmin katkaistu ajan täyttyessä ennen meidän kulmapotkuamme. Nyt peliä jatkettiin vaparilla. Tulkintoihin tulisi saada selkeä raja, sanoi FC Lahden valmentaja Ilkka Mäkelä, joka koki tasurin kahden pisteen tappiona.

TamU:n Ari Hjelmiä ei huikea loppu hetkauttanut.

- Me olemme kauden liioista tasapeleistä johtuen ajautuneet kiusaajan rooliin. Peli kulkee, mutta vastustaja tekee helppoja maaleja ja me emme pysty kääntämään pelejä eduksemme. Täydellä miehistöllä pärjäsimme hyvin, mutta vastustaja sairankkarin ja siitä hengen päälle, sanoi Hjelm.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat