Suora

  • Uimahyppyjen EM

KooTeePee romutti haaveensa sarjapaikasta

Kuopion Palloseura nappasi pisteen Arto Tolsa-areenalta ottelusta, joka kotkalaisten olisi käytännössä pitänyt pakostakin voittaa. Nyt Tommi Kautosen luotsaama yhdistelmä saa alkaa jo heittää jäähyväisiä ensi kauden liigapaikalle, sillä 1-1 (0-0)-tulos ei auttanut sarjajumboa yhtään.

urheilu

Ennakkoasetelmat

KooTeePeen oli käytännössä pakko voittaa jumbofinaalissa KuPS, sillä ilman kolmea pistettä ero kuopiolaisiin ei kaventuisi.

KuPS halusi myös kolmea pistettä karistaakseen kotkalaiset lopullisesti niskastaan. Kuopiolaiset tavoittelivat täydellä pistepotilla lisäksi IFK Mariehamnin ohitusta ja karsijan paikasta irtaantumista.

Ratkaisu

Läpi kamppailun epävarmasti pelannut ja paljon virhesyöttöjä antanut KooTeePeen laitapuolustaja Ville Oksanen palautti 80. peliminuutin kohdalla päällään pallon liian löysästi maalivahti Janne Henrikssonille.

Kolme minuuttia aikaisemmin kentälle vaihdettu Miikka Ilo pääsi väliin ja kiersi kotkalaisvahdin. Hänellä oli helppo työ pistää pallo tyhjiin ja sinetöidä käytännössä KooTeePeen sarjasta putoaminen.

KooTeePee heräsi viimeiseksi kymmeneksi minuutiksi, mutta se riitti vain Jani Lauretsalon tasoitusmaaliin. Tasapelillä KooTeePee ei tee nykytilanteessaan enää juuri mitään.

Kommentit

- Saadaan kymmenen minuuttia ennen loppua johtomaali ja sössitään vielä tasapeli. Tämä ei paljon lohduta, sillä haluamme pois karsijan paikalta, totesi KuPSin Ilja Venäläinen pettyneenä ottelun jälkeen.

- Olimme taas avausjaksolla heikkoja, emmekä saaneet peliämme käyntiin. Toinen jakso oli meiltä parempi ja meidän on edelleen pakko uskoa nousuun peränpitäjän paikalta. Muutenhan loppuja pelejä ei kannata edes pelata, keskikentällä vastuuta viime peleissä saanut KooTeePeen piskuinen Tomi Saarelma mietiskeli.

Muuta

KooTeePeen pelissä ei ollut järkeä eikä taistelua kuin viimeisen kymmenen minuutin ajan. Ilmeisesti kovat paineet kangistivat joukkueen pelin kaikin puolin.

KuPS oli läpi ottelun selvästi hallitsevampi joukkue, mutta mitään silmiä hivelevää sekään ei esittänyt.

MyPasta loppukaudeksi Kuopioon siirtynyt Adrian Webster paransi selvästi savolaisten pelinrakentelua.

KooTeePeen Sasha Anttilainen sai olla peliesitykseensä nähden aivan liian kauan kentällä. Jatkuvat harhasyötöt söivät miehen itseluottamuksen nollaan, mutta Tommi Kautonen tajusi vaihtaa hänet kentältä vasta viimeisellä vartilla.

Vesa Heleniuksen tulo kärkeen käynnisti kotkalaisten takaa-ajon.

Lauretsalon maali oli hänen veikkausliigauransa ensimmäinen täysosuma.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat