Gary Williams HJK:n naisten päävalmentajaksi

HJK on nimittänyt 30-vuotiaan englantilaisen Gary Williamsin naisten joukkueen uudeksi päävalmentajaksi. Williamsin sopimus kattaa loppukauden sekä kauden 2009.

urheilu

30-vuotias Gary Williams siirtyy HJK:n naisten edustusjoukkueen päävalmentajaksi oman organisaation sisältä, Williams valmensi menestyksekkäästi HJK:n 93-syntyneiden tyttöjen joukkuetta ennen siirtymistään edustusjoukkueen pariin.

Tällä kaudella HJK:n naisten joukkuetta luotsanneiden Jarmo Österlundin ja Maria Virolaisen ilmoitettua, etteivät he enää jatka joukkueen parissa ensi kaudella, päätti HJK ry:n hallitus aloittaa panostamisen tulevaisuuteen palkkaamalla päävalmentajaksi kauden 2009 loppuun saakka kestävällä sopimuksella Gary Williamsin.

Samalla toisena valmentajana toiminut ja pitkään HJK:n naisjoukkueen kanssa hyvää työtä tehnyt Maria Virolainen vapautettiin valmennusvastuusta. Päävalmentajana alkukauden ajan toiminut Jarmo Österlund siirtyi muutoksen myötä Williamsin avuksi konsultoivaksi valmentajaksi.

HJK pyrkii näillä toimenpiteillä varmistamaan uuden valmentajan sulavan sisääntulon joukkueeseen, ja loppukauden tavoitteena on pitää joukkue mitalikannassa Naisten Liigassa ja tavoitella menestystä Suomen Cupissa.

Kauden 2009 joukkueen ja taustojen kokoaminen aloitetaan välittömästi, ja rakennusprosessissa pyritään yhdistämään vanhoja toimivia konsepteja uusiin tuoreisiin ideoihin.

Gary Williams on Suomeen tultuaan toiminut HJK:n tyttöjen ikäkausijoukkueen valmentajana hyvällä menestyksellä. Aikaisempaa valmentajakokemusta hänellä on Yhdysvalloista, jossa hän muun muassa valmensi täyspäiväisesti kolme vuotta naisten ja yhden vuoden miesten yliopistojoukkueita. Hänellä on kokemusta myös tyttöjen ja poikien alueellisten joukkueiden valmentamisesta Yhdysvalloista.

Gary Williams on suorittanut UEFA:n B-valmentajalisenssin, USSF:n C-lisenssin ja hänellä on myös US Youth National Soccer Coaching- diplomi. Pelaajana hänellä on kokemusta maineikkaan Chelsean junioriakatemiasta.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat