1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Koivuniemen ja Salosen MM-urakka päättyi pettymykseen

Mika Koivuniemen ja Petteri Salosen keilailun MM-kisat päättyivät pettymykseen Bangkokissa torstaina. Vaikka kilpailun alku lupasi molemmille hyvää, katosivat toiveet 16:n joukkoon pääsemisestä 24 -sarjan all events-kilpailussa ja singlemitalista pelituntuman mukana.

Pelin alku näytti todella hyvältä. Mika Koivuniemi paukutti ensimmäisessä sarjassa pesään joka heitolla ja keilat lähtivät iloisesti. Tulosta syntyi 269, mistä oli hyvä jatkaa. Petteri Salosen alku oli vaisumpi, 195, mutta tunnelma oli hyvä.

Toisessa sarjassa alkoi osumien löytäminen olla vaikeampaa, mutta molemmat kaverit tekivät mukavat sarjat, Koivuniemelle 209 ja Salosella 210.

Koivuniemen hyvä meno jatkui kolmannessakin sarjassa, vaikka peräkkäiset kaadot alkoivat olla kiven takana ja huonojakin heittoja tuli mukaan.

Kolmanteen sarjaan hänelle kirjattiin 192, ja yhteistulosta oli silloin 670. Petteri Salosen peli sen sijaan alkoi hukkua tyystin ja hän romahti 171 sarjaan ja jatkomahdollisuudet Mastersiin, puhumattakaan Singlemitalista alkoivat karata.

Neljännessä sarjassa alkoi jo Koivuniemenkin pelissä näkyä suuria vaikeuksia, vaikka hän siitä vielä puristikin 205. Kahteen viimeiseen sarjaan piti tehdä jo melko hyvää tulosta, mikäli halusi nousta Singlemitalille ja korkealle Mastersiin.

Petteri Salosen peli oli ja pysyi kateissa. Tuplaa ei tullut ja tyhjiäkin niin, että pisteitä kertyi vain 161.

Viides sarja vei pohjan pois Koivuniemen pelistä. Kolmella tyhjällä kokoon tuli vain 166 ja se pudotti hänet pois Singlen mitalikamppailusta. Mastersissakin jatkoon pääseminen vaati 210-220 sarjaa viimeiseen.

Petteri Salonen jatkoi samaa tahtia kuin edellisessäkin, tulokseksi jälleen 161. Pelipaikka oli noussut todella ylös, Salonen pelasi kuutosmerkistä tai jopa sen vasemmalta puolelta ja Koivuniemikin viitosen kieppeiltä heittämällä pitkälle. Miehillä ei vain toisto riittänyt hyviin tuloksiin.

Koivuniemen viimeinen sarja alkoi kaadolla, mutta siihen se sitten jäikin. Kaksi reikää, eikä tuplaa millään. Sarjaan 172 ja tulokseksi 1213. Sillä ei singlessä nousta korkealle ja ikävä kyllä sillä ei mennä Mastersiin. 24 sarjan lukemiksi All Eventsissä tuli 5032 ja kahden erän jälkeen Koivuniemen sijaluku on seitsemän, mutta pelaajia on tulossa liikaa.

Petteri Salonen vaihtoi radikaalisesti pelilinjaa ja tuli aivan reunaan. Se auttoi ja hän lopetti sarjaan 223. Singlen tulokseksi jäi 1121 ja All Eventsiin 4993, jolla hän on vielä heti Koivuniemen perässä.

Pelin jälkeen pressihuoneeseen tuli kaksi vaisua miestä.

- Aloitin hyvin, mutta sen jälkeen oli kaikki pelkkää alamäkeä. Neljänteen sarjaan oli hyvä ratapari ja mahdollisuuksia, mutta en saanut enempää, Koivuniemi tunnusti.

- Kaksi viimeistä sarjaa pelasin tosi huonosti. Tästä pelistä jäi tosi huono maku suuhun. Tuntuu, että tulin tänne turhaan ja vein paikan joltain nuoremmalta, mies ruoski itseään.

Jos pelisuorituksesta pitäisi kouluarvosana itselleen antaa, olisi se Koivuniemen mukaan korkeintaan seitsemän.

- En pelannut täällä yhtään kokonaista blokkia hyvin, yksi kolme sarjaa meni niin kuin piti, mies laski.

- Olen PBA-tourilla tottunut käyttämän paljon välineitä, täällä se ei ollut mahdollista. Tilanne oli minulla tiedossa jo ajoissa ennen kisoja, joten ei se ole mikään syy huonoon pelaamiseeni, Koivuniemi lausui lopuksi ja poistui allapäin vapaapäivän viettoon.

Yhtään sen innokkaampi ei ollut Petteri Salonen.

- Lähdin tänään pelaamaan varmaa peliä ja alku vaikuttikin hyvältä, Salonen selvitti.

- Kolmannessa sarjassa häipyi sitten pelipaikka ja samalla meni itseluottamus. Yhteenveto tämän päivän pelistä on: huonoa keilailua, hankalia ratoja ja sitten turhautuminen, Petteri summasi.

- Seiska ja puoli annan arvosanaksi kisoista, kun otetaan huomioon tekninen suorittaminen, taktinen peli ja menestys. Yli kuutosen en antaisi, jos ei olisi saavutuksina mitaleita, hän tunnusti.

- Olen pettynyt turnauksen radanhoidolliseen tasoon. Ei se ole syynä minun huonon pelaamiseeni, koska kaikki siitä kärsivät, mutta tämän tasoinen kilpailu ansaitsisi parempaa, Salonen lausui lopuksi.

Suomen miesten Singlepelit jatkuvat perjantaiaamuna pelattavissa kahdessa erässä, jolloin vuorossa ovat Suomen muut pelaajat Osku Palermaa, Pasi Uotila, ja Lasse Lintilä.