Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

HJK nousi takaa-ajoasemasta voittoon

Helsingin Jalkapalloklubi ei antanut Tampere Unitedin johtomaalin lannistaa, vaan nousi lopulta 2-1-vierasvoittoon. Tulos nosti HJK:n jalkapallon Veikkausliigan ykköstilalle ohi yhden ottelun vähemmän pelanneen FC Interin.

urheilu

Ennakkoasetelma

Vierasjoukkue HJK kamppailee tosissaan mestaruudesta. Helsinkiläisten mahdollisuuden FC Interin ohittamiseen sarjataulukossa paranivat merkittävästi edellisellä kierroksella, kun HJK kaatoi kärkiottelussa juuri Interin. Kotijoukkue Tampere Unitedilla on Veikkausliigassa kiusaajan rooli. Liigan kärki ja europeleihin oikeuttavat sijat ovat karanneet turhan kauas.

Ratkaisu

Vierasjoukkue HJK loi avauspuoliajalla kotijoukkuetta enemmän maalintekopaikkoja. Tampere Unitedin maalivahti Mikko Kavén torjui ensimmäisellä puolikkaalla seitsemän HJK-pelaajan potkua.

Kotijoukkue TamU:n vahvuutena olivat erikoistilanteet. Ottelun avausmaali syntyi kulmapotkusta. Jonne Hjelm antoi kulmapotkun oikealta. Pallo leijaili Jussi Kujalalle, joka jatkoi aivan avopaikkaan Henri Myntille. Myntti latasi pallon Ville Wallénin selän taakse HJK:n maaliin. Osuma oli Myntille Veikkausliigakauden yhdeksäs.

Toisella puoliajalla HJK lisäsi höyryä tuloksellisesti. 1-1-tasoituksen ampui Petri Oravainen Paulus Roihan oivasta syötöstä vajaan tunnin pelin jälkeen. Vain viisi minuuttia myöhemmin Jarno Parikka survoi irtopallon aivan TamU:n maalin edestä verkkoon sen jälkeen, kun vieraiden vapaapotku oli kimmonnut maalin yläputkesta pelattavaksi.

Myös kotijoukkueella oli toisella puoliajalla muutama hyvä tekopaikka. Jonne Hjelm osui kertaalleen HJK:n maalin yläputkeen ja toisen Hjelmin maalipaikan HJK:n puolustus siivosi aivan maaliviivan tuntumasta.

Kommentit

Tampere Unitedin päävalmentaja Ari Hjelm myönsi ottelun jälkeen HJK:n ansainneen voiton.

- On se selvä, että HJK ansaitsi voittonsa. Omassa joukkueessa harmittaa se, että taas menetimme johtoaseman. Emme uskalla johtaa ja viedä peliä loppuun saakka. Taas vastustaja teki nopeasti kaksi maalia, Hjelm pohti.

- Keskiarvo alkaa olla liian suuri, mitä omiin menee. En edes muista, miltä tuntuu nollapeli ja se on TamU:n valmentajana outo tilanne.

Antti Muurinen iloitsi tappiotilanteen kääntämistä voitoksi.

- Hieno nousu 1-0-tilanteesta 1-2:een. Tällaiset voitot nostavat koko joukkueen latinkia.

MuutaTampere Unitedin Henri Myntti nousi maalillaan Veikkausliigan maalintekijätilaston kärkeen. Myntti on viimeistellyt liigassa yhdeksän maalia.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat