Suora

  • Uimahyppyjen EM

Tasapeli ei tyydyttänyt MyPaa tai Hakaa

Sekä Myllykosken Pallon että FC Hakan olisi pitänyt napata voitto ottelusta, mutta jalkapallon Veikkausliigan mitalikamppailun ulkopuolelle uhkaavasti jäämässä olevat ryhmät päätyivät Anjalankoskella 1-1-tasapeliin.

urheilu

Ennakkoasetelma

MyPan ja Hakan peli on yskinyt viime aikoina, mutta vaikka mestaruus on jo karkaamassa, olisi voitolla ollut mahdollisuus taistella vielä himmeämmistä mitaleista.

Molempien joukkueiden pelintekijät - MyPan Eetu Muinonen ja Hakan Valeri Popovits loukkaantuivat joukkueidensa edellisissä kamppailuissa.

Maalinteko on ollut näille ryhmille viime aikoina tervanjuontia. MyPa oli osunut kahdesti viidessä viime ottelussaan ja Haka neljästi.

Ratkaisu

MyPan Heikki Pulkkinen pelasi löysästi puolustustilanteessa keskialueella ja Hakassa ensiesiintymisensä tehnyt Abdullahi Ishaka pääsi vapauttamaan Toni Lehtisen pystyjuoksuun. Lehtinen kiersi MyPan topparin Sampsa Timoskan yllättävän helposti ja iski kauden seitsemännen osumansa avausjakson viime hetkellä.

MyPa sai virtaa toisella jaksolla, kun kentälle vaihdettiin tuore moldovalaisvahvistus Petru Racu. Tämä ehti olla kentällä vain kolme minuuttia, kun hän täräytti Saku Puhakaisen syötöstä tasoituksen.

Molemmat joukkueet hakivat loppuun asti voittomaaleja, ja tilanteita avautui kummassakin päädyssä. Totuttu tehottomuus vaivasi kuitenkin jälleen sekä MyPaa että Hakaa.

Kommentit

- Avausjakso oli meiltä vahva esitys, mutta kun MyPa sai tasoituksen, oli peli melkoista maalilta maalille menemistä. Kumpikin joukkue halusi tästä loppuun asti voittoa, Hakan maalintekijä Toni Lehtinen totesi.

- Maaleja haki kumpikin joukkue, mutta tasuriin jäätiin. Se ei tunnu hyvältä, MyPan Jarno Tuunainen myönsi.

- Voitoilla tässä nousee vielä monta sijaa. Tasapeli ei tietystikään tyydytä. Tämä on kuin talvisotaa meillä, kun miehiä putoaa koko ajan. Nostan pojille hattua tästä taistelusta. Pelaamme kapealla materiaalilla ja kuormaa tulee kavereille paljon. Ottelu ratkesi maalivahtimme virheeseen. Hänen olisi pitänyt tulla vastaan ja napata pallo ennen Racua, Hakan käskyttäjä Olli Huttunen ripitti maalivahtiaan Aleksander Dovbnjaa.

- Hakan maali oli aika lapsus. Pahempaan paikkaan ei se olisi voinut tulla. Tulimme hienosti toisella jaksolla mukaan peliin. Olemme pelanneet liian paljon tasapelejä, mutta olen sama mieltä kuin Olli Huttunenkin, että voitoilla nousemme mukaan mitalitaistoon. En ole tyytyväinen meidän pallolliseen pelaamiseemme. Maaottelutauon aikana sitä on korjattava, MyPan valmentaja Janne Hyppönen suunnitteli.

Muuta

Ruotsin selkeästä sarjajumbosta IFK Norrköpingistä loppukaudeksi MyPaan siirtynyt 21-vuotias Racu pääsi heti pelijuoneen käsiksi. Hän saattaa olla MyPalle piristävä vahvistus loppukaudesta.

Mutta mitä kertoo Veikkausliigan tasoista se, että Ruotsin selkeän sarjajumbon penkkimies nousee hetkessä parrasvaloihin Suomen kentillä?

MyPa ja Haka tarvitsisivat voittoja, mutta peli on kesän huippujaksoilta molemmilta ryhmiltä pahasti kadoksissa.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat