Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

FC Honka parempi Tapiolan taistelupelissä

Jaakko Lepolan reilun puolen tunnin jälkeen iskemä 1-0-maali riitti FC Hongalle voittoon FC Lahdesta. Jo kymmenennen peräkkäisen tappiottoman ottelunsa pelannut espoolaisryhmä vankisti asemiaan jalkapallon Veikkausliigan kärkikahinoissa.

urheilu

Ennakkoasetelma

Kyseessä oli mestaruustaistelun kannalta elintärkeä kamppailu - etenkin FC Lahdelle, joka putoaisi tappiolla käytännössä lopullisesti kultajunasta.

Kummaltakin joukkueelta puuttui rivistä tärkeitä pelaajia. Hongan sairastuvalla oli suorastaan tungosta: Nicholas Otaru, Tero Koskela, Hermanni Vuorinen ja Joel Perovuo. Lahdelta olivat flunssaisen Jari Litmasen lisäksi poissa puolustuspään pelaajat Kalle Eerola ja Jere Pitkälä.

Ratkaisu

Taisteluottelussa maalipaikat olivat vähissä ja kulmapotkujakin nähtiin vain kolme, yksi Hongalle, kaksi FC Lahdelle. Aiemmin viikolla Uefa-cupin karsinnassa Viking Stavangeria ylänurkkakudillaan kurittanut Jaakko Lepola iski voittomaalin 34. minuutilla, kun Lahden puolustuslinja torkahti hetkeksi. Maali oli 18-vuotiaan lukiolaisen ensimmäinen Veikkausliigassa.

Kommentit

- Upea suoritus joukkueelta. Pelkäsin etukäteen, kuinka jätkät jaksavat, kuorma on ollut viime aikoina kova. Stavangerin reissu painoi jaloissa. Tehtiin tänään se mitä pitikin, yhtään enempään ei ollut rahkeita. Osa kavereista huokaili pelin jälkeen kopissa, että jaksavat tuskin seistä, Hongan päävalmentaja Mika Lehkosuo tuumasi.

FC Lahden komentaja Ilkka Mäkelä suri mestaruusjunan karkaamista.

- Kun HJK:kin voitti tänään, alkavat meidän mahdollisuutemme olla aika olemattomia. Monijakoinen ottelu, jossa hallinta vaihteli joukkueelta toiselle. Mutta Honka teki sen maalin ja ansaitsi voittonsa, Mäkelä tunnusti.

Muuta

Yleisöä oli paikalla suunnilleen täysi tupa, 5 213. Moni oli epäilemättä tullut katsomaan Jari Litmasta, mutta Litmasen vuoksi paikalle saapuneet saivat pettyä. Sinnikkään flunssan selättämä "Kuningas" poti kotisohvalla kuumetta.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat