Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

KuPS tuhri paikkoja, VPS puolusti pisteen

Pelillisesti jalkapallon Veikkausliigan Kuopion ottelu ei juuri hienouksia tarjonnut. KuPS hallitsi peliä, piti palloa ja iski VPS:n puolustusprässiä päin. Pisteet tasattiin loppunumeroin 0-0.

urheilu

Ennakkoasetelma

KuPS:lla oli alla komea kotivoitto HJK:sta ja tasapeli tuomisinaan Kotkasta. Kolme pistettä olisi taannut kuopiolaisille ainakin sen, että sarjan putoajan paikalla oleva FC KooTeePee olisi karistettu jo turvallisen välimatkan päähän ja KuPS säilyttänyt mahdollisuutensa päästä karsijan paikalta ylemmäksi. VPS elättäisi voitolla toiveitasarjan keskikastiin pääsystä.

Ratkaisu

KuPS loi tilanteita paljon VPS:aa ahkerammin, joka tyytyi keskittymään puolustuspeliin. KuPS ampui maalia kohden seitsemän kertaa, ja neljä kertaa VPS:n maalivahti Henri Sillanpää joutui torjuntatöihin. Ottelun luonnetta kuvaa se, että VPS ampui kerran maalia kohden ja KuPS:n maalivahti Ville Iiskolalle kirjattiin yksi torjunta.

Ensimmäistä kertaa kotiyleisön edessä esiintynyt, MyPasta siirtynyt Adrian Webster sai kuopiolaisten keskikentällä paljon vastuuta ja mies vastasi huutoon. Webster oli rakentamassa lähes jokaista laukaukseen johtanutta KuPS-tilannetta.

Parhaat tilanteet tulivat Pele Koljoselle ensimmäisellä puoliajalla ja hänen tilalleen vaihdetulle Miikka Ilolle. Viime minuuteilla Websteriin vaihdettu Hassan Sesay pääsi lisäminuuteilla ampumaan todella vaarallisesti, mutta laukaus meni puoli metriä vaasalaismaalin vasemmasta alanurkasta ohi.

Kommentit

VPS:n valmentaja Tomi Kärkkäinen kiitti joukkuettaan hyvästä puolustuspelistä.

- Voitettu piste, todella arvokas piste, sanoi Kärkkäinen ja äityi etsimään syytä Kuopion tekonurmen tasosta.

- Meille tekee tuo alusta tepposia. Sen taso on niin heikko, että pelaaminen on vaikeaa. Se näkyi olevan vaikeaa myös KuPS:lle.

Kai Nyyssöstä lausuma ei miellyttänyt ollenkaan.

- Harvoin näkee tuollaista antifutista, mitä VPS esittää. Tullaan peliin vain roiskimaan palloa sinne tänne. Jos on kentän vika, että peli ei kulje, niin sitten me ollaan todella paljon parempia, jyrisi Nyyssönen.

- Paikkoja meillä oli, ne tuhrittiin. Piste tuli. Maarianhaminassa IFK otti kolme pistettä. Taistelu jatkuu, tiivisti Nyyssönen KuPS:n tilanteen sarjan toiseksi viimeisenä joukkueena.

Muuta

On todella harvinaista, että valmentaja antaa vastustajan pelaamisen tasolle tuollaista sapiskaa kuin Nyyssönen VPS:n pelistä antoi. Toisaalta, vaasalaisten kaikista otteista näki, että tasapeliä Kuopiosta oltiin tultu hakemaan.

Kun IFK Mariehamn voitti oman ottelunsa, vaikeutui KuPS:n taistelu pääsystä pois karsijan paikalta. Jotain hyvääkin: KuPS:lla on kauden ensimmäinen kolmen tappiottoman ottelun putki päällä.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat