Suora

  • Uinnin MM
  • Uinnin MM
  • Uinnin MM
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Mannisella uusi valmentaja ja tekniikka

Pikajuoksija Johanna Manninen teki loppukesästä paluun lajin kotimaiseen kärkeen kuntoutettuaan sitä ennen liki vuoden leikattua akillesjännettä. Englantilaisen Tony Lesterin harjoitusryhmän jättänyt pikajuoksija harjoittelee Jyväskylässä ex-pikajuoksija Miska Viirin valmennuksessa.

urheilu

- Tapasimme harjoituksissa Jyväskylän Hippos-hallissa ja huomasin meidän ajattelevan juoksemisesta samalla tavalla, Manninen muistelee keväällä liikkeelle lähteneen yhteistyön alkua.

Mannisen leikattu akillesjänne on yhä voimaton ja yliliikkuva. Se syö tehoja ennen muuta lähdöstä, mutta Manninen ei anna sen häiritä. Viirin johdolla hän on muuttanut juoksutekniikkaansa ja pyrähti jo viime kesänä sata metriä 11,52. Se on kelpo aika, kun takana oli vain kuukauden verran juoksuharjoittelua.

- En juokse enää niin paljon päkiällä kuin aikaisemmin. Samalla juoksun voimaa ja sitä kautta vauhtia on pyritty hakemaan enemmän keskivartalosta, Manninen kuvaa muutosta.

Manninen, 26, palasi viime kesänä radoille heinäkuun lopussa ja juoksi neljä sadan metrin kisaa ja kaksi viestikisaa. Sittemmin harjoittelu on jatkunut ongelmitta, joten Manninen nähdään talven hallikisoissa.

- Tavoitteiden suhteen ajattelen enemmän kesää. Hallikausi menee vielä harjoitellessa, Manninen sanoo.

Ahonen palasi Häkkilän valmennukseen

Uuden valmentajan johdolla tulevaan kauteen kotimaisista maajoukkueyleisurheilijoista valmistautuu myös keihäänheittäjä Kirsi Ahonen, joka palasi ex-valmentajansa Kari Häkkilän valmennukseen. Viime kesänä EM-joukkueeseen noussut Ahonen on ollut vuodesta 2004 lähtien Ari Weckströmin valmennuksessa oltuaan sitä ennen kaksi vuotta Tapio Korjuksen valmennuksessa.

Korkeushyppääjä Heikki Taneli harjoittelee jatkossa kokeneen korkeushyppyvalmentajan Matti Niemisen opeilla. Kiekonheittäjä Mikko Kyyrön uusi valmentaja on aiemmin paremmin hyppylajien asiantuntija tunnettu Rainer Stenius.

Lähteet: STT

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat