Hyppää sisältöön

Poutiainen toiseksi mc:n suurpujottelussa Aspenissa

Tanja Poutiainen sijoittui toiseksi maailmancupin suurpujottelukilpailussa Yhdysvaltain Aspenissa. Avauskierroksen jälkeen johtanut Poutiainen kirjasi kahdesta laskusta ajan 2.16,38, jolla jäi Itävallan Kathrin Zettelistä 0,28 sekuntia. Sunnuntaina Aspenissa lasketaan pujottelu. 1. kierros alkaa klo 19.

Avauskierroksen kakkonen Zettel oli toisessa laskussa 0,6 sekuntia suomalaista nopeampi.

- Kyllä tässä iloinen voi olla. Ensimmäisen kierroksen jälkeen kisa on aina vasta puolessa välissä. Yhden sijan tipuin, mutta palkintopalli on aina kova juttu. Oli hienoa avata suurpuikkacup tällä tavalla, Poutiainen totesi kisan jälkeen.

Kakkossija on Poutiaisen maailmancup-uran neljäs suurpujottelussa. Voittoja on tilillä yksi, juuri Aspenista kaksi vuotta sitten. Tuolloin tuli myös pujottelussa ykkössija, joten Aspenissa suomalainen tuntuu viihtyvän.

- Rinne on hieno, ei ole mitään tasaisella laskemista. Radat olivat myös erittäin hyvin merkattuja. Varsinaista suurpujottelua, niin kuin pitääkin, Poutiainen kehui.

Itävallan menestystä täydensivät kolmanneksi laskenut Michaela Kirchgasser (-0,58 sekuntia kärjestä) ja neljänneksi hienolla toisen kierroksen laskulla rutistanut Nicole Hosp (-0,78).

Maailmancupin kokonaiskisassa Poutiainen on kahden osakilpailun jälkeen neljäntenä 98 pisteellään. Zettel johtaa (160 pistettä), Hosp on toisena (130) ja Levillä 11. marraskuuta maailmancupin avanneen pujottelukisan voittanut Itävallan Marlies Schild kolmantena (100).

Avauslasku loistava

Poutiaisen suoritus ensimmäisellä kierroksella lähenteli täysosumaa, kun ensimmäisenä rinnettä alas tullut suomalainen hallitsi radan vaikeahkon loppuosuuden selvästi muita paremmin. Zettel hävisi avauslaskussa 0,32 sekuntia ja Kirchgasser 0,58 sekuntia. Muut jäivät Poutiaisesta yli sekunnin.

- Pari pientä virhettä siihen mahtui, mutta niihin ei mennyt aikaa. Haastavasti merkattu rata, ja lopun tiukat käännökset taisivat yllättää monet. Itse sain pidettyä vauhdin hyvänä, Poutiainen kuvasi ensimmäistä laskuaan.

Vaikean loppuosan myötä keskeyttäneitä riitti avauskierroksella. Sivuun ajautui mm. Ruotsin ykkösnimi Anja Pärson. Schildin kisa puolestaan päättyi hylkäykseen. Toisella kierroksella rata oli helpompi ja vauhdikkaampi, mutta

Poutiainen ei saanut aivan parastaan irti. Suurempaa virhettä ei suorituksessa ollut, mutta avauslaskun tasosta suomalainen jäi selkeästi.

- Ei ollut niin puhdasta menoa kuin ensimmäinen lasku. Kovasti yritin, ehkä joissain kohdissa vähän liikaakin. Olisi voinut antaa suksen mennä hieman kevyemmin, niin olisi päässyt lujempaa, toisen kierroksen ajoissa kuudenneksi jäänyt Poutiainen arvioi.

Pujottelussa tavoite kärkisijoille

Aspenissa kisataan sunnuntaina kauden toinen pujottelu, ja Poutiainen lukeutuu tottakai suosikkeihin. Levillä sijaksi jäi 14:s, joten petrattavaa on.

- Levin jälkeen on pikkaisen hampaankolossa, joten kyllä kärkisijoista lähdetään taistelemaan, hyväntuulinen alppitähti ennakoi sunnuntaita.