Suora

  • Ampumahiihdon MC, naisten pikamatka, Hochfilzen
  • Elävä arkisto esittää
  • Ampumahiihtäjä Dorothea Wierer - lintsaajasta maailman parhaaksi
  • Lumilautailun MC: Montafon, lumilautakrossi
  • Lumilautakrossi, Montafon
  • Ampumahiihdon MC, miesten pikamatka, Hochfilzen
  • Nollamotivaatiosta kolminkertaiseksi nuorten MM-mitalistiksi - hiihtäjä Anita Korvalla armeijan ohessa suurten muutosten vuosi
  • Mäkihypyn miesten karsinta, Klingenthal
  • Onnellisuus tärkeämpää kuin kiekkomiljoonat - Oskar Osala uskalsi jättää oravanpyörän ja elää nyt unelmaansa Espanjan golfrannikolla
  • Mäkihypyn miesten karsinta, Klingenthal

Vesikeli ei ole enää vain Norjan keli

Ei ole kovinkaan monta kautta siitä, kun vesikelin hiihtokilpailut saattoi etukäteen leimata norjalaisten voitonjuhliksi. Rukalla muutkin huoltoryhmät tiesivät vesikelin niksit: suomalaishiihtäjät kehuivat viikonloppuna kilvan suksiaan ja sunnuntaisessa miesten 15 kilometrin kisassa myös ruotsalaiset nousivat kärkisijoille.

urheilu

Sami Jauhojärvi jakoi kunniaa oivista työvälineistä paitsi suksihuoltajille, myös päävalmentaja Magnar Dalenille, joka on tuonut tietotaitonsa suomalaisten käyttöön. Norjalainen Dalen on aiemmin toiminut Norjan ja Ruotsin hiihtomaajoukkueiden huoltopäällikkönä, joten hän on ammentanut alasta kasapäin tietoa.

- Meillä on nyt takana neljä kisaa maailmancupissa, eikä yhtään epäonnistumista, Jauhojärvi tiivisti kauden alun.

Hän arveli saaneensa sunnuntain kaltaisen loistosuksen alleen viimeksi Oberstdorfin MM-hiihdoissa toissa talvena. Sunnuntaina hän hiihti Marko Maaningan suksiparilla, joka sopii Jauhojärvelle ja vesikeliin täydellisesti.

- Kiitos vaan Markolle lainasta. Minulla oli nämä sukset mukana jo Torinon olympialaisissa, mutta sinne ei tullut vesikeliä, Jauhojärvi sanoi.

Hänen mukaansa omakin kalusto on kunnossa, mutta "kolmen plussan" suksea ei ole vielä ihan jokaiselle kelille.

Suksien valinta ja voitelu osui kohdalleen myös Virpi Kuitusella, naisten 10 kilometrin kisan voittajalla.

- Kun tällaiselle kelille löytyy hyvä suksipari, se pitää laittaa kassakaappiin, Kuitunen hymyili hiihdettyään ylivoimaiseen ykkössijaan.

Dalen ei halua ottaa huollon onnistumista omaan piikkiinsä. Pekka Kempin johtama huoltoryhmä tekee työtään itsenäisesti, mutta Dalen antaa mielellään osaamisensa huollon käyttöön. Kun päävalmentaja haluaa suojattiensa tekevän tulosta, myös kaluston on oltava priimakunnossa.

Lähteet: STT-YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat