1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Ilonen: Paukkujen olisi pitänyt riittää kärkikahinoihin

Mikko Ilosen Euroopan kiertueen Sveitsin osakilpailu päättyi Crans-sur-Sierressä odottaviin tunnelmiin. Ilonen päätyi harmittavasti kierrostulokseen +2, 73 lyöntiä, ja loppuhuipennus jäi odottamaan seuraavaa kisaa.

Ilosen korttiin kirjattiin kolme birdietä, kymmenen paria ja viisi bogeytä. Ilonen jäi lopulta tuloslistalla kokonaistuloksellaan -4 (67+70+70+73=280) jaetulle sijalle 32 (T32).

Ilosen etulenkki koostui viimeisellä kierroksella kahdesta birdiestä, kuudesta parista ja yhdestä bogista, -1. Takalenkille syntyi yksi birdie, neljä paria ja neljä bogia, +3.

Ilosen avausten keskimitta oli tänään 307,5 jaardia ja hän osui yhteentoista väylään kolmestatoista. Griiniosumia kertyi yhdeksän ja putteja 30.

- Pikkaisen jäi kisasta astian makua suuhun, sillä paukkujen olisi pitänyt riittää kärkikahinoihin. Joka tapauksessa tällä polulla jatketaan ja jäihän kisasta sentään paljon positiivista vietävää tuleviin koitoksiin, Ilonen pohti.

- Erityisesti avaukset ja pitkät raudat toimivat kiitettävällä tasolla. Homman juoni on tiedossa ja seuraavalla kerralla Saksassa saa kaikessa rauhassa vetää neljä kierrosta putkeen. Siellä voisin kaikin mokomin kohotella itseluottamusta.