1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Pesäpallon rangaistukset vahvistettu

Pesäpallon kurinpitopäällikkö Jyrki Hämäläinen on antanut päätöksensä Sotkamon Jymyn Jimi Heikkisen ja Pattijoen Urheilijoiden Pertti Mäkelän rangaistuksissa.

Kurinpitopäällikkö pitää Mäkelän saaman punaisen kortin voimassa ja hän on näin sivussa lauantain Raahen SM-finaalista ja sunnuntain mahdollisesta viidennestä finaalista Sotkamossa.

Heikkisen varoitustili täyttyi eikä hän voi pelata lauantain finaaliottelussa. Kurinpitopäällikkö kovensi Heikkisen rangaistusta, ja hän on pelikiellossa myös sunnuntaina, mikäli finaalisarja venyy viiteen otteluun.

Kurinpitopäätöksen perustelut:

1 Selostus asiasta

Saatujen selvitysten mukaan Sotkamon Jimi Heikkinen on käyttäytynyt toistuvasti epäurheilijamaisesti ottelun aikana. Pattijoen Pertti Mäkelä on loukannut vastustajan ja pelituomarin fyysistä koskemattomuutta. Tämän koskemattomuuden loukkaamisen voidaan katsoa olleen laadultaan lievää, eikä näin ollen aiheuta lisärangaistusta. Sotkamon Jimi Heikkisen epäurheilijamainen käytös on ollut toistuvaa.

2 Ratkaisun perustelut

Fyysisen koskemattomuuden loukkaamattomuus on pesäpallon pyhimpiä arvoja. Pesäpallon hengen mukaista on myös reilu urheilullinen kilpaileminen paremmuudesta. Tämän hengen mukaista ei ole epäurheilijamainen käytös ja toistuva vastustajan provosointi.

3 Ratkaisu

Määrään Pattijoen Urheilijoiden Pertti Mäkelän saaman punaisen kortin pidettäväksi voimassa ja hän on poissa kahdesta seuraavasta ottelusta. Sotkamon Jymyn Jimi Heikkiselle määrään lisärangaistuksena yhden ottelun pelikiellon. Yhdistettynä aikaisempiin rangaistuksiin myös hän on poissa kahdesta seuraavasta ottelusta.