1. yle.fi
  2. Yle Urheilu
  3. urheilu

Tanskanen pitää kurinpitomenettelyä vitsinä

Sotkamon ja Pattijoen kuumana käyvä superpesiksen loppuottelu poiki perjantaina jälleen uuden kilpailukiellon, kun Jymyn Jarmo Heikkinen sai ottelukiellon keskisormen näyttämisestä. Jymyn hallituksen puheenjohtajan Juha Tanskasen mukaan päätöksistä puuttuu loogisuus.

Sisällöllisen logiikan puuttumisen lisäksi Tanskasen mielestä erityisesti kurinpito-organisaation menettelytavoissa olisi parantamisen varaa.

- Esimerkiksi tämä Jarmo Heikkisen pelikielto; onhan tämä aivan järjetöntä, että sunnuntaina on pelattu peli ja keskiviikkoiltana myöhään, eli käytännössä torstaiaamuna, meille tulee tieto, että tällaista edes kysellään. Ja sitten perjantaina tehdään päätös, vuorokausi ennen peliä! Tämähän on suoraan sanoen vitsi, Tanskanen päivitteli YLE Urheilun haastattelussa.

Tanskanen ei myöskään katso hyvällä viimeisen rangaistuksen antamisen toimintatapaa, jossa hänen mukaansa jälkikäteen määriteltiin, miten pelaajien olisi pitänyt käyttäytyä.

- En tietenkään hyväksy mitään, mitkä on sääntöjen ulkopuolisia asioita, mutta tämä toimintatapa on loputon suo. Tämä tarkoittaa sitä, että voimme lähetellä videoita ja laitamme virkamieskoneiston jatkuvasti tutkimaan erinäisiä videoita ja kohtia.

Tanskanen kertoikin laittaneensa jo käyntiin laajemman selvityspyynnön päätöksentekokulttuurin logiikasta ja menettelytavasta vastaavissa tapauksissa.