Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

FC Honka nousi HJK:n ohi kakkoseksi

Jussi Vasara ja Ville Jalasto vastasivat FC Hongan maaleista, kun joukkue nujersi Helsingin Jalkapalloklubin 2-0 Veikkausliigan paikallistaistossa. Vierasvoitto nosti hyvään vireeseen päässeen espoolaisryhmän sarjan kakkostilalle.

urheilu

Ennakkoasetelma

Kyseessä oli mestaruustaistelun kannalta tärkeä paikalliskamppailu. Molemmat joukkueet jahtaavat kärkijoukkue FC Interiä takaa.

Honka oli voittanut joukkueiden ensimmäisen liigakohtaamisen 1-0, eikä HJK ole pystynyt voittamaan Honkaa liigassa kahteen vuoteen. Lisäväriä otteluun toi se, että Hongassa pelaa useita HJK-taustaisia pelaajia.

Ratkaisu

Honka käytti tehokkaasti omat maalipaikkansa hyväkseen. Jussi Vasaran tarkka ulkosyrjälaukaus 13. minuutilla laittoi HJK:n takaa-ajoasemaan jo aikaisessa vaiheessa.

HJK sortui puolestaan tehottomuuteen. Kotijoukkue laukoi maalia kohti kaikkiaan 10 kertaa, mutta joka kerta tuloksetta. Kesken HJK:n hyvän otteen Ville Jalasto teki Hongalle 2-0-maalin, joka oli kotijoukkueelle liikaa.

Kommentit

- Itselle nämä HJK-pelit ovat erikoislaatuisia. Jo aamusta alkaen minulla oli erilainen olo kuin muissa otteluissa, pohti Hongan valmentaja Mika Lehkosuo, joka edusti pelaajana HJK:ta vuosikausia.

- Olen iloinen, että juuri Jussi Vasara onnistui tänään. Hän tekee kovasti töitä ja tämä ottelu oli hänelle entisenä HJK-pelaajana tärkeä. Jussi tulee kehittymään kahden seuraavan vuoden aikan kovasti, Lehkosuo kehui voittomaalin tekijää.

- Honka teki kaksi helppoa maalia meidän puolustusvirheistä. Honka oli taidokas ja onnekas, se kyrsii kovasti, manasi HJK-valmentaja Antti Muurinen.

- Toisen puoliajan taisteluilmeeseen olen tyytyväinen. Mestaruustaistelun kannalta tämä ei ollut vielä ratkaiseva tappio. Pelejä on vielä jäljellä, joten lasketaan pisteet sitten kauden lopussa, hän jatkoi.

Muuta

Honka esitteli uuden ghanalaispelaajan Sampson Cudjoen. 20-vuotias keskikenttäpelaaja sai debyytistään Lehkosuolta puhtaat paperit. Paikallisottelu keräsi yleisöä reilut 6 100 - yli 2 500 katsojaa vähemmän kuin vastaava kohtaaminen viime kaudella.

Lähteet: YLE - Jere Nurminen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat