Suora

  • Uimahyppyjen EM

KuPS:lle tärkeät pisteet IFK Mariehamnilta

Kuopion Palloseura jätti taakseen karsijan paikan jalkapallon Veikkausliigan taulukossa kukistamalla IFK Mariehamnin 3-1. Samalla KuPS myös ohitti IFK:n pisteellä ja nyt karsijan paikalla ovat ahvenanmaalaiset. Illan KuPS-hahmo oli Antti Hynynen, joka tykitti kuopiolaisten kaksi ensimmäistä maalia.

urheilu

Ennakkoasetelma

Molemmat joukkueet olivat tässä ottelussa pakkovoiton edessä. KuPS tarvitsi kolmen pisteen saalista ohittaakseen samalla kaksi pistettä edellä olevan IFK:n. Maarianhaminalaiset puolestaan karistaisivat voitolla keltapaidat jo turvallisen tuntuiseen viiden pisteen päähän.

Tappiolla IFK hankkisi itselleen hankalan syksyn, sillä se kohtaa kauden lopuissa otteluissa TPS:n, FC Hakan, FC Interin, TamU:n, FC Lahden ja FC Hongan. KuPS:n ohjelma on hieman helpompi. Kärkijoukkueiden lisäksi keltapaidat kohtaavat mm. FF Jaron ja RoPS:n.

Ratkaisu

Ottelu alkoi erittäin tarkalla miesvartioinnilla. Molemmat joukkueet oli ohjeistettu aktiiviseen karvauspeliin ja tilaa kentällä oli todella vähän.

KuPS onnistui 47. minuutilla, kun Antti Hynynen vei kotijoukkueen 1-0-johtoon. Tauon jälkeen IFK avasi peliään ja hyökkäsi aktiivisemmin kuin ottelun alussa. Myös tulosta tuli.

IFK pyöritti näyttävän hyökkäyksen jälkeen kuopiolaispuolustusta rangaistusalueen sisällä. Arash Bayat oli unohdettu rangaistusalueen kulmalle vapaaksi. Mika Niskala antoi tälle tarkan syötön ja Bayat tykitti maanuoliaisen ohi KuPS-vahti Ville Iskolan.

KuPS kokosi rivinsä nopeasti tasoituksen jälkeen. Hynynen pelattiin vapaaksi ja mies ei erehtynyt sijoittaessaan pallon maaliin.

Toiselle jaksolle kentälle tullut Jussi-Pekka Savolainen huudatti kotikatsomoa lisäajalla vielä kerran. Komea pallonryöstö IFK:n puolustukselta ja sen jälkeen mies paineli suoraan maalille ja ampui kotijoukkueelle 3-1-voiton.

IFK Mariehamn saapui Kuopioon ilman maalitykkiään Mattias Wiklöfiä, joka oli sairastunut flunssaan edellisyönä. David Carlsson sai kärjessä nyt paljon vastuuta, mutta miehen viimeistely tekopaikoissa ontui pahasti.

Kommentit

- Erittäin tärkeät pisteet. Tämä voitto paransi asemiamme ja antoi lisää itseluottamusta, pohti Antti Hynynen ottelun jälkeen.

IFK:n tarkka puolustuspeli ensimmäisellä puoliajalla teki kuopiolaisten pelin tukalaksi.

- Ei siellä tilaa paljoa ollut. Kun pallon sai, tuntui, että koko ajan on joku kiinni selässä. Onneksi saimme pelin aukeamaan toisella puoliajalla, ynnäsi Hynynen.

KuPS-luotsi Kai Nyyssönen oli helpottunut. Neljäs tappioton peli joukkueelle ja saaliina todella tärkeät pisteet.

- Nyt on oikea suunta tekemisessä. Poikien usko itseensä on viime peleissä noussut. Voimme voittaa kenet tahansa, tiivisti Nyyssönen kuopiolaistunnelmia.

IFK Mariehamnin päävalmentaja Pekka Lyyski ei iloinnut karsijan paikasta, mutta muistutti pelejä vielä sarjassa riittävän.

- Viikko aikaa tehdä töitä. Kausi jatkuu edelleen, tiivisti Lyyski.

Muuta

Kuopiolaiskatsomo hieroi korviaan kun kuuluttajana oli tuttu ääni. Tuttu tosin aivan toisista tilanteista. Lentopallomaajoukkueen ja KuPS-Volleyn pitkäaikainen päävalmentaja Timo Hoivala debytoi mikrofonin varressa.

- En aio tästä uraa luoda. Tulin vain kokeilemaan kun pyysivät, heitti Hoivala.

Lähteet: YLE - Kari Salmela

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat