Suora

  • Uimahyppyjen EM

Jaro ja Lahti väänsivät 2-2-tasapelin

FF Jaro ja FC Lahti pelasivat 2-2-tasapelin YLEn syksyn ensimmäisessä televisioidussa veikkausliigakamppailussa. Lahti lähti pääsi toiselle puoliajalle 2-1-johdossa Drilon Shalan ja Rafaelin osumien turvin. Jonas Portinin lisäksi Jarosta onnistui Jani Koivisto, joka tasoitti ottelun 75. minuutilla.

urheilu

Ennakkoasetelmat

Kotijoukkue Jaro ja vierasjoukkue FC Lahti tarvitsivat kummatkin lisää pisteitä. Jaron sarjapaikka ei ole vielä täysin turvattu ja Lahden on pakko saalistaa lisää pisteitä, jotta se pysyy edelleen mitalitaistelussa mukana. Viime vuodet Jaro on ollut niskan päällä joukkueitten välisissä kohtaamisissa ja FC Lahden edellinen voitto Jarosta on syksyltä 2006.

Ratkaisu

Lahti vei ottelun ensimmäisen puoliajan kotijoukkueen puolustuksen kompuroidessa kahteen otteeseen liukkaalla kentällä. Ensimmäisestä tilanteesta rankaisi Drilon Shala ja toisesta loukkaantuneen Pekka Kainun tilalle vaihdettu Rafael. Jaron avausmaalin teki toppari Jonas Portin, joka nousi erikoistilanteeseen mukaan ja ehti ensimmäisenä Jussi Aallon sivusta antamaan vapaapotkuun.

Toisella puoliajalla pelin tempo oli heikko ja kunnon maalintekotilanteet olivat kortilla. Rafael pääsi kolisuttamaan Jaron maalin tolppaa 61. minuutilla ja isäntien Jussi Roiko tykitti tulisesti 72. minuutilla, mutta maalit jäivät noista tilanteista syntymättä.

Jaron sitkeä yrittäminen kuitenkin palkittiin, sillä Jani Koivisto pääsi 74. minuutilla laukomaan 16 metrin viivalta pallon Lahden maalin vasempaan alanurkkaan ja tasoittamaan ottelun 2-2-numeroihin.

Kommentit

- Ensimmäinen puoliaika oli huonoa pallollista pelaamista meiltä, mutta toinen taas ihan hyvää. Tilanteisiin ja hallintaan nähden sanoisin, että 2-2-tasapeli oli oikeutettu lopputulos, laski Jaron valmentaja Mika Laurikainen

- Ei ollut tasollisesti mikään huippupeli. Nyt täytyy jännittää, mitkä ovat illan otteluiden lopputulokset, mutta sitä mitä haettiin eli kolmea pistettä ei valitettavasti saatu, harmitteli puolestaan Lahden valmentaja Ilkka Mäkelä.

Muuta

Jaro on tällä kaudella menestynyt paremmin vieraissa kuin kotona ja sama taika jatkui sunnuntaina. Sarjapaikka ei ole edelleenkään täysin varma ensi kautta ajatellen. FC Lahden Pekka Kainu sai pelin alussa kovan tällin nenäänsä ja mies joutuu joksikin aikaa sairastuvalle.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat