Suora

  • Uimahyppyjen EM
  • Uimahyppyjen EM
  • Urheiluruutu

TamU:n loppurutistus ei tuottanut voitto-osumaa

Tampere United haki vimmatusti VPS-ottelun lopussa ratkaisevaa voittomaalia, jota se ei pystynyt värkkäämään selvästä hallinnasta huolimatta. Pisteet jaettiin Ratinassa 1-1-luvuin sunnuntaina.

urheilu

Lähtökohdat:Kotijoukkue Tampere United lähti otteluun suosikkina, vaikka Vaasan Palloseura on ollut tamperelaisille vaikea vastustaja. Viimeisin TamUn voitto VPS:stä oli peräti kaudelta 2002, joskin VPS on pelannut välillä sarjaporrasta alemmalla tasolla. Toukokuussa pelattu liigaottelu Vaasassa päättyi maalittomaan tasapeliin.

Ratkaisut:Ottelua oli pelattu reilut 21 minuuttia, kun kotijoukkueen Antti Ojanperän keskitys löysi Tomi Petrescun vaasalaisten maalin edestä. Petrescun kauden kolmas liigamaali vei isännät 1-0-johtoon.

Avauspuoliajan paras VPS:n maalipaikka rakentui Ville Yliselle. Keskikenttäpelaajan pusku neljästä metristä suuntautui kuitenkin kohti TamUn maalivahtia Mikko Kavenia.

Toisen puoliajan alussa VPS otti peliä hallintaansa avauspuoliaikaa enemmän. Hallinta tuotti tulosta, kun puoliaikaa oli pelattu reilut kymmenen minuuttia. VPS:n vapaapotkun jälkitilanteessa Mikko Kaven torjui Ville Koskimaan potkun eteensä ja irtopalloon ehti ensimmäisenä VPS:n Raphael Edereho.

Vaasalaisten 1-1-tasoitusmaalin jälkeen pelin hallinta siirtyi Tampere Unitedille. VPS puolusti kuitenkin koko joukkueella ja piti tasatilanteen loppuvihellykseen saakka.Kommentit:Vaasalaisten päävalmentaja Tomi Kärkkäinen oli pistejakoon selvästi tyytyväisempi kuin Tampere Unitedin päävalmentaja Ari Hjelm.

- 75 minuuttia peli oli ihan hyvin kontrollissamme. Olemme menneet askeleen eteenpäin. Uskalsimme tänään pelata jalkapalloa. Meidän ylärimalaukauksen jälkeen TamU sai aikaan aikamoisen paineen, joten pisteeseen täytyy olla tyytyväinen, Kärkkäinen sanoi ottelun jälkeen.

Tampere Unitedin Ari Hjelm oli pettynyt joukkueensa erikoistilannepelaamiseen.

- Ei ollut ensimmäinen kerta kun VPS teki meitä vastaan maalin erikoistilanteesta. Ihan oikein että tekivät maalin. Meidän pelaajien pitäisi keskittyä erikoistilanteissa pelaamiseen ja miesten vartioimiseen, eikä toisilleen selittelyyn, pettynyt Hjelm kommentoi Vaasalaisten tasoitusmaalia.

- Olemme sarjataulukossa ihan oikealla paikalla, koska emme osaa ratkaista tällaisia otteluita, Hjelm jatkoi.

Muuta:

Molemmat joukkueet ovat vielä mukana Suomen cupissa. VPS pelaa välieräottelussa HJK:ta vastaan. Tampere Unitedilla on puolestaan vielä puolivälieräottelu FC Honkaa vastaan pelaamatta.Yleisöä Ratinassa oli vain 2267.

Lähteet: Olli Ikäheimo, Tampere

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat