Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Väsynyt Honka väänsi voiton KooTeePeestä

FC Honka pystyi väsyneenäkin kellistämään sarjajumbo KooTeePeen maalein 2-1. Kolmen pisteen potti piti espoolaiset edelleen vahvasti mestaruustaistelussa mukana. Sarjakärki Inter menee kolmen pisteen päässä ja joukkueilla on vielä keskinäinen kohtaaminen jäljellä.

urheilu

Ennakkoasetelmat

Suosikista ei ollut epäselvyyttä. Mestaruutta hamuava Honka oli ennen sunnuntaita pelannut jo 11 liigaottelua putkeen ilman tappiota. Sarjajumbo KooTeePee puolestaan oli voittanut koko kesänä ainoastaan yhden ottelun.

Historiatilastotkin olivat karua luettavaa kotkalaisten osalta. KooTeePee ei ollut koskaan voittanut Honkaa liigaottelussa eikä se ollut koskaan pystynyt tekemään espoolaisten verkkoon yhtä maalia enempää.

Hongan pohkeissa painoi torstain Uefa-cupin ottelu Racing Santanderia vastaan, mutta sen ottelun avauskokoonpanosta oli vaihdettu yli puolet pelaajista.

RatkaisuHonka sai otteluun todellisen salama-alun, kun Aleksandr Kokko iski 1-0 vain 17 sekunnin pelin jälkeen. KooTeePee ei kuitenkaan tästä häkeltynyt, vaan tuli vain reilun minuutin kuluttua tasoihin Sasha Anttilaisen liigauran ensimmäisellä maalilla.

Voittomaalin laukoi 24. minuutilla Jani Bäckman. Myös Bäckmanille maali oli ensimmäinen Veikkausliigassa. Hongalla olisi ollut saumoja lisämaaleihinkin ensimmäisellä puoliajalla, mutta Janne Henriksson kotkalaisten maalilla venyi useisiin huipputorjuntoihin.

Toisella jaksolla kolme ottelua edellisen viikon aikana pelanneen Hongan kone alkoi hyytyä. Joukkue pystyi kuitenkin puolustamaan voiton.

Kommentit

Käytännössä varmasti Ykköseen putoavan KooTeePeen käskijä Tommi Kautonen kehui omiensa asennetta.

- Ykköseen kai tässä ollaan menossa, mutta sinne mennään taistelumeiningillä. Asenne oli kohdallaan tänäänkin. Ajoittain pelaamme ihan mukavaa, syöttelevää jalkapalloa, mutta maalinteossa on vielä paljon opettelemista, Kautonen totesi.

Hongan virkaveli Mika Lehkosuo oli huojentunut voitosta.

- Raskas viikko näkyi, mutta hyvä kun palasimme voittojen tielle, Lehkosuo sanoi torstaiseen 0-1 Uefa-cupin tappioon viitaten.

- Ensimmäisellä puoliajalla olisi ollut paikkoja useampaankin osumaan ja se olisi tehnyt ottelusta helpomman. Meillä oli vaikeuksia pysyä toisen puoliajan hurlumhei-meiningissä mukana, Lehkosuo tuumasi.

Muuta

Hongan päävalmentaja Mika Lehkosuo kipaisi ennen ottelua Espoon Rantamaratonin aikaan 3.25. Yleensä kentän laidalla aktiivisesti peliä johtava "Bana" olikin sunnuntai-iltana normaalia hiljaisempi...

Lähteet: YLE - Tuomas Heikkilä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat