Suora

  • Uimahyppyjen EM

Haka palasi voittokantaan Rovaniemellä

Edelliset viisi ottelua ilman voittoa pelannut Haka palasi voittokantaan Rovaniemellä, kun RoPS kaatui 2-1. Ottelu oli RoPS:lle jo kahdeksas peli peräkkäin ilman voittoa. Tappio pudotti RoPS:n Veikkausliigan 11. sijalle.

urheilu

Ennakkoasetelmat

Veikkausliigan kymmenes RoPS kohtaa Veikkausliigan seitsemännen FC Hakan. Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa toukokuussa Valkeakoskella Haka voitti RoPS:n 3-1.

RoPS on pelannut seitsemän viimeistä peliä ilman voittoa. Edellinen voitto RoPSilla on heinäkuun puolivälistä KuPS:sta.

Vierasjoukkue FC Haka on myös voitottomien pelien putkessa. Haka on pelannut viimeiset viisi peliä ilman voittoa. Myös Hakan edellinen voitto tuli KuPS:sta. Vierasvoiton Kuopiolaisista Haka otti elokuun alussa.

Kotijoukkue Rovaniemen Palloseura pelaa kohtuullisesti kotonaan. RoPS on Veikkausliigan seitsemänneksi paras kotijoukkue. Voittoja on viisi, tasapelejä kolme ja tappioita kaksi. Vieraissa RoPS on surkea. Voittoja vieraissa ei ole tullut yhtään, tasapeliinkin on ylletty vain kolme kertaa ja vierastappiota on tullut seitsemän.

Ratkaisu

RoPS siirtyi ottelussa 1-0 johtoon kahdenkymmenen peliminuutin kohdalla. Mika Nurmela antoi 30 metriä maalista vapaapotkun maalin eteen keskellä josta Aleksandr Kulik tykitti pallon oikeaan alakulmaan.

49 minuutilla vasemasta laidasta tuli Hakan nopea juoksu ja Toni Lehtinen viimeisteli pallon oikeaan alakulmaan.

55 minuutilla 35 metristä Valeri Minkenen ampui suoraan vapaapotkusta pallon oikeaan alakulmaan.

Pelin lopussa RoPS:n Philip Edeipo jäi pallontavoittelutilanteessa pelaajakasan alle ja miehellä oli taju pois usean minuutin ajan. Pelin jälkeen Edeipo kiidätettiiin sairaalaan pään röntgenkuvausta varten. Edeipon vasen poskipää sai suurimmat iskut ja oli sairaalaan mentäessä turvoksissa.

Kommenttit

FC Hakan valmentaja Olli Huttunen

- Hakan tahtotaso oli tänään kova. RoPS pelasi hyvin. Koko peli oli molemmilta erinomaista pelaamista, mutta meidän joukkueemme oli päättäväisempi. Edes tappioasemassa emme luovuttaneet. Pojat tekivät tosissaan hommia ja me kaivoimme kaksi tarvittavaa maalia.

RoPS:n kapteeni Mika Nurmela

- Taistelimme hyvin. Parissa kriittisessä tilanteessa nukuimme ja Haka pääsi hyödyntämään tilanteet. Meilläkin oli paikkamme ottelussa. Jokainen pelaaja tappeleen edellen, että RoPS säilyisi liigassa.

Muuta

Katsojia Keskuskentällä oli jalkapallokierroksen paras määrä 2371.

Suomen Palloliiton liigalisenssikomitean edellyttämät valot saatiin käyttöön tähän otteluun. Joulupukki sytytti valot kello 17.15 ja paikalla vihkiäisissä oli myös kaupungin johtoa. RoPS:n ja Lynxin jalkapallojuniorit marssivat juhlakulkueena Lordin aukiolta valaistulle keskuskentälle.

Rovaniemen keskuskentän valojen asentaminen tuli kalliiksi. Valot maksoivat peräti 400 000 euroa. Kustannusarvio oli yli satatuhatta euroa pienempi. Valourakan tehnyt Rovaniemen Verkko Oy:n toimitusjohtaja Jaakko Knuuti sanoo, että kustannusarvio ylitettiin, koska laskelma ei ollut realistinen.

Lähteet: YLE - Juha Mäntykenttä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat