Suora

  • Uimahyppyjen EM

Valmentajanvaihdos ei auttanut TPS:aa

IFK Mariehamn otti kolme pistettä valmentajaa vaihtaneelta Turun Palloseuralta luvuin 2-1. Voitto nosti saarelaiset pois liigakarsijan paikalta ja ohi KuPSin sijalle 12. Martti Kuuselalle viikolla potkut antanut TPS hyvästeli käytännössä pronssimitalisauman.

urheilu

Ennakko:

Kotijoukkueelle IFK Mariehamnille oli jaossa erittäin tärkeät pisteet. Karsijan paikalla majailevalla joukkueella oli ollut erittäin vaikeaa viime otteluissaan, joten tähän otteluun panostettiin paljon.

Valmentaja Martti Kuuselalle potkut viikolla antanut TPS oli taas sarjasijoituksen osalta turvallisessa keskikastissa.

Ratkaisu:

Kotijoukkue sai avausmaalin aikaiseksi krevin aikaan, eli aivan ensimmäisen puoliajan päätössekunneilla. Daniel Norrménin kaukalaukauksella noin 25 metristä IFK Mariehamn siirtyi 1-0-johtoon.

55. minuutilla tapahtui ottelun ratkaiseva käänne, kun TPS:n Chris Cleaver sai toisen varoituksen ja joutui pois kentältä. Turkulaiset saivat ulosajosta hetkeksi sisulatauksen, joka poiki heille heti miten 1-1-tasoituksen Pedersenin toimesta.

Mika Niskala nosti kuitenkin 70. minuutilla kotijoukkueen 2-1-johtoon, johon TPS ei pystynyt enää vastaamaan. Yrityksen puutteesta Palloseuraa ei voinut soimata tappioasemassa.

Kommentit:

IFK:n Pekka Lyyski oli tietenkin tyytyväinen voittoon, joka tuli tuikitärkeään saumaan. Lyyskin mielestä TPS piti palloa enemmän, mutta silti kotiryhmällä oli herkullisimmat maalipaikat. Voitto oli kuulemma siihen nähden täysin ansaittu.

TPS:n päävalmentajaksi nostettu John Allen ei ollut samaa mieltä kuin Lyyski siitä, että voitto meni paremmalle joukkueelle. Hän ei myöskään pitänyt tuomarin työskentelystä. Cleaverin toinen varoitus tuli Allenin mielestä löysin perustein, ja se ratkaisi paljon.

Lähteet: YLE, Ari Weckström

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat