Obama on korisfriikki - McCain ruipelo nyrkkeilijä

Yhdysvaltain presidenttiehdokkaat Barack Obama ja John McCain ovat urheilumiehiä: Obaman suurin intohimo on koripallo, kun taas McCainilla on nyrkkeilytausta. Molempien aika on ollut kortilla aktiivisen kampanjoinnin takia, mutta rakkaat lajit pysyvät silti osana presidenttiehdokkaiden elämiä.

urheilu

Siinä, missä John F. Kennedy ja Bill Clinton olivat aktiivisia golfareita, ja John Kerry purjelautailija, Obama kunnostautuu koripallon kovimmassa pelimuodossa. Kyseessä ovat yksi vastaan yksi -ottelut, joissa vallitsevat kirjoittamattomat säännöt, tuomarit loistavat poissaolollaan, ja kyynärpäät käyvät korkealla.

Obama paljastaa ihailleensa 1970- ja 80-lukujen NBA-tähti Julis ”Dr. J” Ervingia. Erving voitti kolme NBA-mestaruutta ja valittiin neljä kertaa sarjan arvokkaimmaksi pelaajaksi.

- Dr. J on ollut aina ollut lempipelaajani. Jos minun pitäisi valita varapresidentikseni urheilija, ottaisin kuitenkin Michael Jordanin, koska olen chicagolainen, Obama vitsailee.

Myös Obaman vaimo Michelle testasi miehen koripallokentällä ennen suostumistaan treffeille. Tuolloin Obama sai vastaansa Michellen veljen.

- Hän halusi testata, mikä olen miehiäni: olenko enemmän pallollinen pelaaja vai rikonko peliä jatkuvasti. Ilmeisesti onnistuin ottelussa hyvin, sillä jatkoimme tapailua Michellen kanssa, Obama myhäilee.

Koripallon lisäksi Obama seuraa aktiivisesti baseballia. Mies kannattaa luonnollisesti chicagolaista White Soxia.

McCain oppi ottamaan iskut vastaan

Nuoruusvuosistaan asti nyrkkeilyyn fanaattisesti suhtautunut John McCain ei ollut omien sanojensa mukaan kovinkaan kummoinen ottelija. Hänen vahvuutensa olivat lahjakkuuden sijaan taistelutahdossa.

- Olin pienikokoinen ja ruipelo, mutta sitäkin aggressiivisempi. Opin ottamaan iskut vastaan, nousemaan ylös ja jatkamaan eteenpäin, McCain selittää.

Presidenttiehdokas kertoo rentoutuvansa menemällä katsomaan nyrkkeilyotteluita. Mies on valmis maksamaan hieman ylimääräistä päästäkseen katsomaan huippuotteluita. McCain matkustaa säännöllisesti Las Vegasiin vaimonsa Cindyn kanssa katsomaan nyrkkeilyä.

McCain on puhunut monesti puhtaan urheilun puolesta ja vaatinut aktiivisempaa doping-testausta baseballin MLB-liigaan. Lisäksi mies on vastustanut näkyvästi yliopistotason urheilutapahtumien päätymistä vedonlyöntikohteiksi sekä uhkapelaamista internetissä.

Yhdysvaltain uudesta presidentistä äänestetään parasta aikaa. Ensimmäisiä tuloksia vaaleista saadaan keskiviikkoyönä Suomen aikaa.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat