Suora

  • Uimahyppyjen EM
  • Uimahyppyjen EM

Honka teki selvää jälkeä VPS:stä

Honka haki voitoin maalein 4-1 jalkapallon Veikkausliigan ottelussa Vaasan Palloseurasta. Honka taistelee edelleen mestaruudesta. Eroa Interiin on kolme pistettä, kun liigaa on jäljellä neljä kierrosta.

urheilu

Ennakkoasetelmat

Kotijoukkue Vaasan Palloseura tarvitsi ottelusta voiton voidakseen varmistaa ensi kauden liigapaikan. Vierasjoukkue FC Honka tarvitsi ottelusta voitoin varmistaakseen edelleen pysymisen kultakamppailussa mukana. Honka oli hävinnyt edellisen kerran 12 ottelua sitten eli kesäkuussa ja silloin juuri kotikentällään VPS:lle. VPS:llä oli alla yhdeksän ottelua peräkkäin ilman voittoa.

Ratkaisu

Vierasjoukkue Honka otti voiton pelaamalla maalintekopaikat nopealla lyhytsyöttöpelillä, jota VPS ei pystynyt haastamaan koko ottelun aikana. VPS:n tunnetusti kovalla puolustuksella ei ollut paras päivänsä, joka saattoi johtua siitä, että pitkä keskuspuolustaja Ville Koskimaa loukkaantui ja joutui pois kentältä jo reilun viiden minuutin pelaamisen jälkeen.

Honka käytti hyväkseen kotijoukkueen puolustuksen epävarmuutta ja iski ensimmäisellä puoliajalla kahdesti. Hermanni Vuorinen puski kulmapotkutilanteesta kauden kahdeksannen osumansa ja kun VPS:n Edereho oli tasoittanut ohjasi Hannu Haarala vieraille 1-2 taukojohdon.

Lopullisesti Hongan hallitsema ottelu ratkesi heti toisen puoliajan alussa, kun Aleksander Kokko päätti Hermanni Vuorisen pohjustaman hyökkäyksen maaliin. Jaakko Lepolan 4-1 -voittomaali oli enää tilastojen kaunistelua.

Kommentit

- Lahjoitimme Hongalle kolme maalia ja silloin ei tuon tasoista joukkuetta vastaan voi voittaa tai edes haastaa sitä kunnolla, harmitteli VPS:n valmentaja Tomi Kärkkäinen

- Hallitsimme ottelua käytännössä koko ajan, joten voitto oli sitä kautta oikeutettu. Voitolla pysyimme kultakamppailussa edelleen mukana ja meillä on vielä keskenäinen matsi Interin kanssa jäljellä, summasi FC Hongan kapteeni Rami Hakanpää.

Muuta

Honka on nyt pelannut kolmetoista ottelua ilman tappiota ja VPS:llä on kymmenen peliä peräkkäin ilman voittoa.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat