Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Tehokas Jaro yllätti HJK:n Helsingissä

FF Jaro rikkoi vuosikausia vanhan kirouksen ja haki vihdoin vierasvoiton HJK:sta lukemin 3-2 (1-1). HJK:lle tappio tiesi putoamista kärkikaksikon kyydistä. Eroa sarjakakkoseen Honkaan on nyt viisi pistettä ja Inter on jo seitsemän pisteen karkumatkalla.

urheilu

Ennakkoasetelmat

Jarolla ei ollut otteluun mitään elämää suurempaa panosta. Karsijan paikalle putoamisesta ei käytännössä tarvitse murehtia ja mitalitkin karkasivat jo aikapäiviä sitten. HJK:lla puolestaan oli teoreettiset saumat jopa mestaruuteen ja ainakin sarjakakkonen Hongan päänahka on vielä raapaistavissa.

Ratkaisu

Jaro avasi pirteästi, mutta ensimmäisen puoliajan edetessä joukkueiden välinen tasoero alkoi näkyä. Vierasjoukkue ei pystynyt suojelemaan Joonas Laurikaisen iskemää 1-0-johtoa kuin minuutin verran.

Klubin tasoituksen laukoi Petri Oravainen. Jaro ei kuitenkaan antanut periksi ja se meni vajaan tunnin kohdalla Jussi Aallon sijoituksella 2-1-johtoon. Jarno Parikka tasoitti kymmenen minuuttia myöhemmin ohjaamalla Erfan Zenelin kulmapotkun verkkoon, mutta Jaro nousi vielä kerran. Aalto tulitti illan toisen osumansa muutama minuutti ennen loppuvihellystä.

Jaro oli ottelussa ilmiömäisen tehokas, viidestä maalia kohti suuntautuneesta laukauksesta päätyi verkon perukoille 60 prosenttia. HJK puolestaan laukoi peräti 14 kertaa.

Kommentit

- En tiedä, en tiedä, äimisteli HJK:n kapteeninnauhaa kantanut Tuomas Aho.

- Ei se jännnitystä ollut, mutta jostain syystä siinä vain kävi näin. Jaro pelasi rennosti ja pirteästi ja ansaitsi ilman muuta voittonsa. Turha tässä on selitellä, Aho lisäsi.

Mies myönsi, että kärkikaksikko Inter ja Honka lienevät lopullisesti karussa.

- Yritetään nyt pitää ainakin se kolmas sija. Ja olemmehan me vielä cupissakin mukana, Aho muistutti.

Muuta

Ottelun yleisömäärä, 2252 oli suorastaan häpeällinen, kun muutaman kymmenen kilometrin säteellä Töölön stadionista asuu miljoona ihmistä. FC Lahti veti omaan otteluunsa samaan aikaan yli 1500 katsojaa, vaikka Lahti-RoPS-kamppailu pelattiin päällekkäin Pelicans-Ässät-jääkiekko-ottelun kanssa.

Lähteet: Tuomas Heikkilä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat