Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

FC Lahti otti tärkeän voiton

FC Lahti otti tärkeät kolme pistettä voittamalla Rovaniemen Palloseuran 3-0 jalkapallon Veikkausliigassa. Lahti on nyt vain kaksi pistettä kolmantena olevaa HJK:ta jäljessä, kun neljä kierrosta on jäljellä.

urheilu

Ennakkoasetelmat

Ottelu oli molemmille tärkeä. Kotijoukkue FC Lahti tarvitsi ehdottomasti voiton tavoittaakseen viisi pistettä edellä olevan HJK:n ja jatkaakseen seuran historian ensimmäisen mitalin tavoittelua. Rovaniemen Palloseura taas on vain kaksi karsijan paikalla eli toiseksi viimeisenä olevaa Kuopion Palloseuraa edellä.

Ratkaisu

Lahti lähtikin otteluun hyökkäysvoittoisella taktiikalla, jossa kärjessä pelasivat Drilon Shala, Rafael ja Pekka Kainu. RoPS pysyi vauhdissa mukana vain ensimmäisen vartin. Jatkossa Lahti loi liukuhihnalla tilanteita ja ratkaisi pelin minuutissa puolen tunnin vaiheilla.

Konsta Hietanen laukoi 1-0-osuman vapaapotkusta läheltä sivurajaa. Pallo pomppasi ilkeästi, mutta veto olisi ollut torjuttavissa. Hetkeä myöhemmin Hietanen teki hienon esityön ja rilon Shala upean maalin, jonka torjuminen oli RoPS:n maalivahdille Kalle Rönkölle mahdoton tehtävä. Jatkossa kotijoukkueestaonnistui enää Rafael 3-0 maalillaan.

Maalikuninkuutta jälleen tavoitteleva Rafael olisi paremmalla onnella ja ilman Rönkön paria upeaa torjuntaa voinut tehdä useita maaleja. Tieto Jaron voitosta HJK:ta vastaan nosti Lahdessa tunnelmaa sekä katsomossa että FC Lahden leirissä.

Kommentit

-Tilanne on nyt todella mielenkiintoinen. Tulossa on mahtavia matseja, joiden kaltaisia en tietenkään ole itse pelannut. Kyseessä on isot asiat, jotka toivon mukaan huipentuvat viimeisen kierroksen otteluun HJK:ta vastaan Helsingissä. RoPS-ottelu ei ollut niin helppo kuin tuloksesta voisi päätellä. RoPS:lla on monta taitavaa pelaajaa, arvioi Konsta Hietanen.

FC Lahden valmentaja Ilkka Mäkelälle tieto Jaron voitosta oli tietysti mieluinen uutinen.

- Jaossa on vielä 12 pistettä ja kaikenlaista voi vielä tapahtua. RoPS-ottelussa etenkin puolustus toimi hyvin. Hyökkäyspäädyssä kaikki ratkaisut eivät olleet loppuun saakka harkittuja. Luvassa on mielenkiintoinen loppukausi, ennakoi Mäkelä.

Lähteet: YLE, Mikko Laitinen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat