Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Paatelainen iski takatuulessa kaksi kertaa

TPS säilytti mahdollisuutensa neljän parhaan joukkoon nousemisesta, kun taas FC Lahti sai vähän nenilleen mitalijahdissaan. Alkuminuuttien pyörremyrsky toi taululle jo 2-0-lukemat. Lahti ei pystynyt siitä enää nousemaan.

urheilu

Ennakkoasetelmat

Voitolla TPS ylläpitäisi mahdollisuuden unelmaansa, eli tavoitteenaan olla liigassa neljäntenä. Lahden voitto taas ylläpitäisi lahtelaisten unelmaa mitalista. Uusiutunut TPS esiintyi ensi kertaa uuden valmentajansa johdolla kotistadionillaan. 24 vuotta sitten Suomeen saapunut John Allen toteutti näin oman valmentajaunelmansa.

Ratkaisu

Kotijoukkue pääsi pelaamaan rajuun myötätuuleen ja pyörremyrsky oli valmis. Ennen toisen peliminuutin täyttymistä Mikko Paatelainen pääsi kiinni Sami Rähmösen loisteliaaseen syöttöön ja se oli siinä. Paatelainen sijoitti TPS:n avausmaalin lahtelaisten pömpeliin. Ennen seitsemän minuutin rajapyykkiä helähti toistamiseen. Lahden puolustus teki karmean virheen ja lahjoitti pallon karvaamassa olleelle Paatelaiselle, joka kiitti ja eteni maalintekoon. TPS johti jo 2-0.

Kahden maalin jälkeen pelin tempo laski huomattavasti ja vieraatkin pääsivät vähitellen vauhtiin. Puolen tunnin kohdilla Konsta Hietasen pitkä keskitys tavoitti Rafaelin, joka oli hiipinyt TPS linjan taakse. Pallon haltuun ja sitä myötä turkulaisten maaliin, lukemat olivat 2-1.

Toisella jaksolla Lahti painoi päälle, mutta TPS:n puolustus kesti. Lähimmäksi maalintekoa ylsi TPS:n Riku Riski, joka sai pallon tolppaan.

Kommentit

- Ei tämmöistä alkua kukaan toivo. Kesän ensimmäinen repeäminen tapahtui pelin alussa. Sen jälkeen saimme pelin rullaamaan ja painetta vastustajan maalille. Meille ei ole edelleenkään tehty sarjassa kahta maalia enempää, totesi FC Lahden ykkösvalmentaja Ilkka Mäkelä.

- Ensimmäinen kotivoitto minulle päävalmentajana. Meille oli unelma alku, mutta sen jälkeen joukkue otti jalan pois kaasupolkimelta. Toisella jaksolla saimme tilanteita aikaan. Olemme olleet liian heikkoja aikaisemmin puolustuspelissä, nyt se toimi niin kuin olemme harjoitelleet, kertoili John Allen, Turun Palloseuran valmentaja.

Muuta

FC Lahti voitti ottelun kulmat 8-4.

Lähteet: YLE, Osku Laukkanen, Turku

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat