Suora

  • Uimahyppyjen EM
  • Uimahyppyjen EM

RoPSille tärkeä voitto - HJK sanoi hyvästit mestaruudelle

Rovaniemen Palloseuran ja HJK:n kohtaaminen Veikkausliigassa päättyi kotijoukkue RoPSin 2-0 -voittoon. RoPS katkaisi näin yhdeksän voitottoman pelin putken. Voitto nosti RoPSin Veikkausliigan kymmenenneksi. Eroa karsintaviivaan on nyt viisi pistettä. Kautta on jäljellä kolme peliä.

urheilu

Ennakkoasetelma

Veikkausliigan 11:s RoPS kohtaa Veikkausliigan kolmosen HJK:n. Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa kesäkuun lopussa Helsingissä HJK voitti RoPSin 3-2.

Vierasjoukkue Helsingin Jalkapalloklubi hävisi torstaina yllättäen Jarolle kotonaan. Veikkausliigan nelonen FC Lahti hengittää kiivaasti HJK:n niskaan kahden pisteen päässä.

Kotijoukkue Rovaniemen Palloseura on pelannut yhdeksän viimeistä peliä ilman voittoa. Edellinen voitto RoPSilla on heinäkuun puolivälistä KuPSista. Veikkausliigaa oli ennen illan peliä jäljellä neljä kierrosta. Karsijanpaikkaan RoPSilla on eroa vain kaksi pistettä.

Veikkausliigan tyvipäässä VPS, RoPS, IFK Maarianhamina ja KuPS ovat kolmen pisteen sisällä. Kauden päätteeksi tämän nelikon heikoin joukkue karsii Ykkösen toiseksi parasta joukkuetta vastaan.

RatkaisuKotijoukkue Rovaniemen Palloseura hallitsi ottelua hienokseltaan.

Avausmaali syntyi ajassa 55. minuutin kohdalla. Mika Nurmela antoi vapaapotkun ja Zeddy Saileti puski pallon vasempaan yläkulmaan.

Voiton sinetöinyt 2-0 -maali syntyi yliajan lopulla. HJK lopetti pelaamisen, kun lisä-aika oli päättymässä. Philip Edeipo pääsi oikealta läpi ja syötti keskelle Titi Essomballe. Titillä oli helppo laittaa pallo viidestä metristä vasempaan alakulmaan.

Kommentit

  • RoPS oli hyvä, RoPS taisteli sielullaan ja sydämellään sarjapaikasta. Mestaruuden menettäminen Jaroa vastaan oli meille raskas isku. RoPS oli nälkäinen ja vahva kautta linjan. Erityisesti Titi Essomba on vaikeasti pidettävä, helsinkiläisjoukkueen valmentaja Antti Muurinen totesi.

RoPSin valmentaja Matti Helin oli tyytyväinen joukkueensa ilmeeseen.

- Taistelimme tänään joka tilanteesta. Pyrimme ottamaan pallon ylhäältä saakka ja onnistuimme siinä. HJK ei voinut pelata omaa syöttöpeliä. Tänään ensimmäisen kerran käytetty liberopeli toimi hyvin.

MuutaKatsojia Keskuskentällä oli 1695.

Lähteet: YLE, Juha Mäntykenttä, Rovaniemi

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat